Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2024: Η υστερία της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι ακόμη έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο της τεχνολογίας

1 min read
AI GADGET | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η υστερία της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης αναμενόταν να σαρώσει τον κόσμο της τεχνολογίας και να κυριαρχήσει στη φετινή CES, την κορυφαία έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας. Ωστόσο, το hype γύρω από την τεχνολογία δεν πραγματοποιήθηκε πλήρως, με λίγες εταιρείες να παρουσιάζουν πραγματικά πρωτοποριακά gadgets που λειτουργούν με γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Μία εταιρεία που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το hype της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης ήταν το ChatGPT, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2022. Το ChatGPT παρουσιάστηκε σε μια σειρά προϊόντων στο CES, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού φωνής για τα οχήματα της Volkswagen και ενός στερεοσκόπικου headset από την Mojie. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα δεν ήταν χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Για παράδειγμα, ο βοηθός φωνής που τροφοδοτείται από το ChatGPT της Volkswagen έχει επικριθεί για την τάση του να παράγει ανακριβείς πληροφορίες.

Μια άλλη εταιρεία που προσπάθησε να παρουσιάσει τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη στο CES ήταν η Humane, η οποία παρουσίασε ένα gadget AI αξίας 699 δολαρίων που προοριζόταν να αντικαταστήσει το smartphone. Ωστόσο, η Humane ανακοίνωσε ότι είχε απολύσει 10 υπαλλήλους την πρώτη ημέρα της έκθεσης, επικαλούμενη την ανάγκη αναδιάρθρωσης.

Παρά την έλλειψη πρωτοποριακών προϊόντων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης στη CES 2024, ένα είναι σίγουρο ότι η τεχνολογία εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ο αναλυτής της Accenture Syed Alam προβλέπει ότι η επόμενη CES θα παρουσιάσει πολλές περισσότερες συσκευές που λειτουργούν με γεννητική τεχνητή νοημοσύνη. “Δεν θα με εξέπληττε αν δούμε φορητές συσκευές που κάνουν γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, και ίσως και εκτός σύνδεσης”, δήλωσε ο Alam.

Αν και η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην κυριάρχησε στο CES 2024, είναι σαφές ότι η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε άνοδο. Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να αναπτύσσουν πιο ισχυρά και αποδοτικά μοντέλα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα τα επόμενα χρόνια.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα