29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft ξεπερνά την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

1 min read
Microsoft | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έκλεισε τη συνεδρίαση υψηλότερα από την χρηματιστηριακή αξία της Apple για πρώτη φορά από το 2021 την Παρασκευή, καθιστώντας την την πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

chart | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple σημείωσε άνοδο 0,2% την Παρασκευή, ενώ η Microsoft με 1%. Με αυτό, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft διαμορφώθηκε στα 2,887 τρισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Η κεφαλαιοποίηση της Apple ήταν 2,875 τρισ. δολάρια, υπολογισμένη με στοιχεία που κατατέθηκαν την Πέμπτη.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση για smartphones έχουν ωθήσει τις μετοχές της Apple σε πτώση 3% μέχρι στιγμής το 2024, μετά από άνοδο 48% πέρυσι. Η Microsoft έχει αυξηθεί κατά περίπου 3% μέχρι στιγμής, μετά από άνοδο 57% το 2023, σε ένα ράλι που οφείλεται εν μέρει στην πρωτοποριακή της εργασία στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη μέσω μιας επένδυσης στην OpenAI, κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT.

Η Microsoft με την τεχνολογία της OpenAI που ενσωμάτωσε σε όλη τη σουίτα λογισμικού παραγωγικότητας, έχει ανακάμψει σημαντικά στο cloud-computing το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το προβάδισμά της στην τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε επίσης την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Η Apple, εν τω μεταξύ, κινείται υποτονικά αφού όπως φαίνεται και το μεγάλο της χαρτί το iPhone δεν μπορεί να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται ενώ από την άλλη η αναγεννημένη HUAWEI κερδίζει ολοένα έδαφος και μεγαλώνει την κυριαρχία της και εκτός Κίνας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα παρουσιάσει αύξηση των εσόδων της κατά 16% στα 61,1 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο cloud, όταν θα υποβάλει έκθεση τις επόμενες εβδομάδες.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα