29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES2024: Η Microsoft προσθέτει ειδικό κουμπί Copilot (AI) στο κλασικό πληκτρολόγιο QWERTY των Windows

1 min read
windows copilot button | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στο κλασικό πληκτρολόγιο των Windows, προσθέτοντας τώρα ένα ειδικό κουμπί για πρόσβαση στην υπηρεσία AI Copilot της. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη τροποποίηση στο σχεδιασμό του πληκτρολογίου το οποίο δεν έχει αλλάξει για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το “πλήκτρο Copilot” σηματοδοτεί την συνεχιζόμενη επένδυση της Microsoft στην AI και την ενσωμάτωσή της στα προϊόντα της. Η τοποθέτηση του κουμπιού κοντά στο πλήκτρο Space σε επιλεγμένα Windows 11 PC και επερχόμενους συσκευές Surface υποδηλώνει τη δέσμευση της Microsoft να ενσωματώσει την AI στην εμπειρία του προσωπικού υπολογιστή.

Οι υπολογιστές με δυνατότητα AI, οι οποίοι χρησιμοποιούν προηγμένα τσιπ για την εκτέλεση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και εφαρμογών με δυνατότητα AI απευθείας στη συσκευή αντί να βασίζονται στην επεξεργασία cloud, βρίσκονται στο επίκεντρο της Microsoft ενώ οι αναλυτές αναμένουν ότι οι AI υπολογιστές θα τονώσουν την αγορά των PCs και των laptops.

Με το Copilot άμεσα προσβάσιμο, μέσα από το ειδικό κουμπί η Microsoft αναμένεται να απλοποιήσει τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών και να αυξήσει την παραγωγικότητα τους. Το Copilot έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο και μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες εργασίες, όπως την περίληψη κειμένου, τη δημιουργία συναντήσεων, δημιουργία εικόνων μέσω του DALL-E 3, μπορεί να γράψει κώδικα, να αναζητήσει πληροφορίες από το διαδίκτυο, να αναζητήσει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή των Windows, να αναλύσει και να περιγράψει μία εικόνα κλπ.

copilotkey | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πλήκτρο Copilot θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα Windows 11 PCs πριν από και κατά τη διάρκεια του CES 2024 στο Λας Βέγκας, με ευρύτερη διαθεσιμότητα από τον Φεβρουάριο και έπειτα. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Microsoft να ενσωματώσει την AI στην εμπειρία του προσωπικού υπολογιστή και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με τις συσκευές τους.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα