29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο Pornhub, XVideos και Stripchat!

1 min read
pornhub techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε μια κίνηση που στοχεύει στη διασφάλιση ενός πιο ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διευρύνει τον ρυθμιστικό της ρόλο και βάζει στο στόχαστρο τρία κορυφαία πορνογραφικά sites: το Pornhub, το Stripchat και το XVideos.

Όλο αυτό γίνεται κάτω από τον ρυθμιστικό Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), ένα σύνολο κανονιστικών μέτρων που υποχρεώνουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες να διεξάγουν διαχείριση κινδύνου, να υποβάλλονται σε εξωτερικό και ανεξάρτητο έλεγχο και να μοιράζονται δεδομένα με αρχές και ερευνητές.

Τον Απρίλιο, η ΕΕ είχε ήδη βάλει στο στόχαστρο 19 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών της Alphabet, μονάδων της Meta Platforms, Microsoft και της AliExpress της Alibaba, υπό το πλαίσιο του DSA και σήμερα μπαίνουν και οι τρεις ιστότοποι που προαναφέραμε.

Ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είχαν αριθμούς χρηστών που ξεπερνούσαν το όριο των 45 εκατομμυρίων που έπρεπε να χαρακτηριστούν ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες (VLOP), η Pornhub με έδρα τον Καναδά είπε ότι είχε 33 εκατομμύρια μέσους μηνιαίους χρήστες στις 31 Ιουλίου, πέφτοντας κάτω από το απαιτούμενο επίπεδο. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να βασίζεται όχι μόνο στους αριθμούς χρηστών που αναφέρει η εταιρεία, αλλά και σε πληροφορίες από τρίτα μέρη ή εναλλακτικές πηγές, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Επιτροπής.

Η XVideos είχε αναφέρει νωρίτερα ότι έχει 160 εκατομμύρια χρήσεις στην ΕΕ ενώ το Stripchat ότι έχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η ΕΕ αναφέρει ότι οι εταιρείες που έχουν σηματοδοτηθεί θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία και επιλογές στους χρήστες και να διασφαλίσουν ισχυρότερη προστασία για τα παιδιά, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Αρκετές ωστόσο κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να περιορίσουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες πορνό πιέζοντας για τοπικούς κανονισμούς, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όπως και να έχει πάντως, εντός τεσσάρων μηνών Pornhub, XVideos και Stripchat θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, και να μετριάσουν τυχόν συστημικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υπηρεσίες τους, ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα