Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Meta ενισχύει το απόρρητο του Messenger με την προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση End-to-End

1 min read
messenger logo 1200x6301 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μετά από χρόνια αναμονής, η Meta ενεργοποίησε επιτέλους την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) για προσωπικές συνομιλίες και κλήσεις στο Messenger, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή προς την επικοινωνία με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αυτή η πολυαναμενόμενη κίνηση εκπληρώνει μια υπόσχεση που έδωσε το 2019 ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg, ο οποίος οραματίστηκε ένα μέλλον όπου θα κυριαρχεί η ιδιωτική, κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων.

Με το E2EE ενεργοποιημένο από προεπιλογή, μόνο εσείς και ο προοριζόμενος παραλήπτης έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων και των κλήσεών σας.

Αυτή η ισχυρή τεχνολογία κρυπτογράφησης διασφαλίζει ότι ακόμη και η ίδια η Meta δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τις συνομιλίες σας, προσφέροντας απαράμιλλη ασφάλεια και ψυχική ηρεμία.

E2EE | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ενώ η μετάβαση σε E2EE βρίσκεται σε εξέλιξη, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα αγαπημένα χαρακτηριστικά του Messenger, όπως τα θέματα και οι προσαρμοσμένες αντιδράσεις, θα παραμείνουν ανέπαφα. Ωστόσο, ο Crisan προειδοποιεί ότι η πλήρης μετάβαση στην προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Η συζήτηση γύρω από την κρυπτογράφηση είναι πολύπλοκη, με βάσιμα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση της Meta να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των χρηστών με την προεπιλεγμένη E2EE στο Messenger αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου η ασφαλής και ιδιωτική επικοινωνία θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα