27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Meta αποσυνδέει το Facebook Messenger από το Instagram

1 min read
Samsung Galaxy S23 Ultra Mark Zuckerberg Meta Connect Keynote techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γνωστό ότι η Meta διαθέτει τρεις σημαντικές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας: Facebook, Instagram και WhatsApp. Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία είχε διασυνδέσει και το Facebook και το Instagram, ώστε οι χρήστες να έχουν μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία κατά την επικοινωνία τους με την οικογένεια και τους φίλους τους. Ωστόσο, τώρα αρχίζει και μας τα χαλάει λίγο αφού από όσο δείχνουν τα πράγματα θα αποσυνδέσει τελείως το Facebook Messenger από το Instagram.

Τι σημαίνει αυτό, μα πολύ απλά δεν θα μπορείς να γράφεις ένα μήνυμα από το Instagram και να το βλέπει ο παραλήπτης στο Facebook Messenger. Η Meta αναμένεται ξεκινήσει τη διαδικασία αποσύνδεσης των συνομιλιών Facebook Messenger και Instagram στα μέσα Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα πάντα με τα φιλαράκια μας στο 9To5Google.

Η ιστοσελίδα υποστήριξης του Instagram αποκαλύπτει ότι οι χρήστες του δεν θα μπορούν πλέον να συνομιλούν με λογαριασμούς στο Facebook ενώ τυχόν υπάρχουσες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλατφορμών θα μετατραπούν μόνο για ανάγνωση και δεν θα μπορούν να σταλούν ή να ληφθούν νέα μηνύματα σε τέτοια νήματα συνομιλίας.

Αν και η Meta δεν αποκάλυψε τον λόγο αυτής της αλλαγής, αναμένεται ότι όλο αυτό γίνεται λόγω του νέου ευρωπαϊκού νόμου DMA (Digital Markets Act) ο οποίος απαιτεί από όλες τις μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Meta να προσφέρουν διαλειτουργικότητα με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Έτσι, είναι πιθανό η Meta να αποσυνδέσει τις συνομιλίες του Facebook Messenger και του Instagram για να προετοιμάσει μια νέα μέθοδο διαλειτουργικότητας που να είναι συμβατή με το DMA!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα