29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς το AI μπορεί να κάνει τη μπαταρία του laptop σου να αντέχει περισσότερο

1 min read
shutterstock 23387534991 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αλγόριθμος θα έχει την ικανότητα να κατανοεί και να προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης ανοίγει μια ιστοσελίδα, σαρώνει το περιεχόμενό της, ολοκληρώνει την αλληλεπίδραση και προχωρά στην επόμενη εργασία

Η τεχνολογία AI έχει επηρεάσει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί επίσης να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών του φορητού υπολογιστή σας;

Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα χειρότερο ενώ δουλεύετε με το λάπτοπ σας ή απολαμβάνεται το online gaming με τους φίλους σας να βλέπετε την ένδειξη «εξαντλημένη μπαταρία», αναζητώντας πρίζα για την φόρτιση του.

Η Intel αποκάλυψε στο πρόσφατο συνέδριο Hot Chips ότι τα τσιπ Meteor Lake, θα μπορούν να κάνουν χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση της ισχύος και τη μετάβαση μεταξύ ενεργών και χαμηλής κατανάλωσης καταστάσεων.

Η εταιρεία το αποκαλεί «Intel Energy Efficiency Architecture» και το σύστημα ισχύος που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να ανοίξει το δρόμο του σε μελλοντικά προϊόντα.

Για τη βελτίωση της απόδοσης, η συνήθης προσέγγιση περιλαμβάνει την παροχή πρόσθετης ισχύος στον επεξεργαστή. Αυτό επιτρέπει στον επεξεργαστή να λειτουργεί με υψηλότερη ταχύτητα, ολοκληρώνοντας έτσι τις εργασίες πιο γρήγορα. Ωστόσο, η CPU πρέπει να καθορίσει πότε ολοκληρώνεται μια εργασία πριν μεταβεί τον επεξεργαστή σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Αυτή η έννοια αναφέρεται ως Δυναμική Κλιμάκωση Τάσης και Συχνότητας (DVFS). Το ζήτημα με τη διαχείριση ενέργειας είναι ο καθορισμός της βέλτιστης συχνότητας στην οποία θα λειτουργεί ο επεξεργαστής.

Ο αλγόριθμος θα έχει την ικανότητα να κατανοεί και να προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης ανοίγει μια ιστοσελίδα, σαρώνει το περιεχόμενό της, ολοκληρώνει την αλληλεπίδραση και προχωρά στην επόμενη εργασία. Αυτός ο αλγόριθμος έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες άλλες δραστηριότητες. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι ο αλγόριθμος έμαθε αυτόνομα αυτές τις διαδικασίες, εξάγοντας μικρά μοτίβα συμπεριφοράς που ξεπερνούν το επίπεδο λεπτομέρειας που είχε αρχικά προγραμματίσει η Intel.

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, οι επεξεργαστές Meteor Lake θα προσφέρουν επίσης βελτιωμένη απόκριση έως και 35%, όπως μετράται με το χρόνο που χρειάζεται για τη μετάβαση της CPU σε κατάσταση υψηλής ισχύος.

Αλλά και στην αντίστροφη μετάβαση, σε στάθμη χαμηλής κατανάλωσης, το σύστημα βελτίωσε την κατανάλωση έως και 15%, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα διαχείρισης. Έτσι, η ενέργεια της μπαταρίας μπορεί να επαυξηθεί έως και 15% ή και περισσότερο, δεδομένης της μειωμένης διάρκειας που ο επεξεργαστής παραμένει σε στάθμη υψηλής κατανάλωσης.

Αν και εσείς ψάχνετε λάπτοτ που δεν θα σας αφήσει από την μπαταρία του τότε δεν έχετε παρά να μπείτε στο SHOPFLIX.gr και να επιλέξετε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία της πλατφόρμας σε φορητούς υπολογιστές.

Και τώρα που στο SHOPFLIX κάθε μέρα είναι Black Friday θα βρείτε ασυναγώνιστες τιμές σε όλους τους φορητούς υπολογιστές αλλά και σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια προϊόντα.

Εμείς επιλέξαμε δυο φορητούς υπολογιστές με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Apple MacBook Air 13.3 M1 / 8GB / 256GB / Retina Display 2020 GR Χρυσό

Το λεπτεπίλεπτο και εξαιρετικά ελαφρύ MacBook Air μπορεί να κάνει τα πάντα καθώς έχει βελτιστοποιηθεί με 3,5 φορές ταχύτερο επεξεργαστή, 5 φορές ταχύτερη κάρτα γραφικών ενώ η προηγμένη Neural Engine εγγυάται 9 φορές ταχύτερο machine learning.

Με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταριάς για έως και 18 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και αθόρυβη λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα εγγυάται υψηλές επιδόσεις που υπερβαίνουν κάθε προσδοκία.

20201111112137 424eabad | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Apple MacBook Air 13.3 M1 / 8GB / 256GB / Retina Display 2020 GR Χρυσό

Το M1 είναι πρώτο chip που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Mac. Το Apple silicon ενσωματώνει τη CPU, την GPU, το Neural Engine, το I/O και πολλά ακόμη σε ένα μόνο μικροσκοπικό chip. Χάρη στον απίστευτο αριθμό των 16 δισεκατομμυρίων τρανζίστορ, το M1 προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, προσαρμοσμένες τεχνολογίες και απίστευτη απόδοση ισχύος—μια σημαντική πρόοδος για το Mac.

Laptop Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6″ FHD Celeron Quad Core-N4120/8GB/256GB SSD/No OS Cloud Grey

Το laptop της Lenovo σου δίνει έναν αποδοτικό επεξεργαστή, έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλα, ενώ αποτελεί μία λεπτή και συμπαγή συσκευή, ικανή να αντέξει σε όλες τις συνθήκες.

Tο Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 είναι μια οικονομική και βασική επιλογή που απευθύνεται σε χρήστες που χρειάζονται ένα φορητό υπολογιστή για καθημερινή εργασία και εκπαίδευση, χωρίς να χρειάζονται προηγμένες επιδόσεις ή εξειδικευμένες λειτουργίες.

images by date 2023 October 18 10 scraped main images SF 08874568 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Laptop Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6″ FHD Celeron Quad Core-N4120/8GB/256GB SSD/No OS Cloud Grey

Ο επεξεργαστής του Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 θα σε βοηθήσει να κάνεις πολλές εργασίες ταυτόχρονα στον υπολογιστή σου, χωρίς να ζοριστείς πολύ και μάλιστα με δυνατότητα πολλαπλών οθονών, για να επικοινωνήσεις με μεγαλύτερη ευκολία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η μπαταρία της συσκευής διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία μόνο φόρτιση, ενώ αν ξεμείνεις από ενέργεια, τότε για αυτό υπάρχει ο φορτιστής που θα «γεμίσει» τις μπαταρίες της.

Πηγή Shopflix.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα