30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αλήθεια, έχουν τα MacBook Pro θύρες HDMI;

1 min read
macbook pro m2 max xda review 2023002081 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Αν ψάχνετε να επενδύσετε σε έναν από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro , ίσως να αναρωτιέστε αν διαθέτουν θύρα HDMI. Η σύντομη απάντηση είναι ναι διαθέτουν αλλά εξαρτάται από το μοντέλο MacBook Pro που έχετε. Διαφορετικά μοντέλα MacBook Pro έχουν διαφορετικούς τύπους θυρών HDMI που υποστηρίζουν διαφορετικές μέγιστες αναλύσεις και ρυθμούς ανανέωσης, ενώ ορισμένα μοντέλα MacBook Pro δεν διαθέτουν καθόλου θύρα HDMI. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη επισκόπηση των διαφορετικών θυρών HDMI σε διάφορα μοντέλα MacBook Pro.

Διαφορετικές εκδόσεις HDMI και τα αντίστοιχα μοντέλα MacBook τους

dsc085711 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα MacBook Pro που κυκλοφόρησαν το 2023, διαθέτουν θύρα HDMI 2.1 που υποστηρίζει ανάλυση 8K με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz ή ανάλυση 4K με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz.

Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν επίσης τρεις θύρες Thunderbolt 4 που μπορούν να συνδεθούν με συσκευές HDMI χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα. Όλα τα μοντέλα MacBook Pro που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2021 και 2023 διαθέτουν επίσης θύρα HDMI, αλλά αυτές οι θύρες HDMI είναι θύρες HDMI 2.0, οι οποίες υποστηρίζουν μόνο ανάλυση 4K στα 60 Hz. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν επίσης τρεις θύρες Thunderbolt 4 που μπορούν να συνδεθούν με συσκευές HDMI χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα.

Ενώ μπορεί να μπορείτε να πάρετε μια λογική τιμή σε ένα μεταχειρισμένο MacBook Pro, εάν πρόκειται για οποιοδήποτε μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από το 2021, δεν θα έχει ενσωματωμένη θύρα HDMI. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μοντέλα MacBook Pro που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2016 και 2020 διαθέτουν τέσσερις θύρες Thunderbolt 3, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση συσκευών HDMI, αρκεί να έχετε έναν προσαρμογέα HDMI ή έναν προσαρμογέα USB-C που συνοδεύεται από θύρα HDMI . Δυστυχώς, οι θύρες HDMI είναι διαθέσιμες μόνο στο MacBook Pro και όχι στο MacBook Air .

Πώς να αναγνωρίσετε τις θύρες στο MacBook Pro σας

Ακόμη και παλαιότερα MacBook Pro, όπως αυτά που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2012 και 2015, διαθέτουν επίσης θύρα HDMI, η οποία υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 4K με ρυθμό ανανέωσης 30 Hz. Αν αναρωτιέστε αν το MacBook Pro σας διαθέτει θύρα HDMI, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να το ελέγξετε. Αρχικά, θα θέλετε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της Apple στην επάνω δεξιά γωνία του MacBook Pro.

screenshot 2023 11 09 at 1 58 45 pm3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη συνέχεια, επισημάνετε και αντιγράψτε τον σειριακό αριθμό σας όπως φαίνεται εδώ.

screenshot 2023 11 09 at 1 58 45 pm1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αφού επισημάνετε τον σειριακό αριθμό του MacBook Pro, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε στη σελίδα τεχνικών προδιαγραφών της Apple. Εδώ θα αντιγράψετε και θα επικολλήσετε τον σειριακό αριθμό του MacBook Pro σας και παρακάτω θα εμφανιστούν οι τεχνικές προδιαγραφές του αντίστοιχου φορητού υπολογιστή σας.

screenshot 2023 11 09 at 2 09 16 pm1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αφού εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό του MacBook Pro, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα στην ενότητα με τίτλο «Φόρτιση και επέκταση», η οποία θα σας δείξει όλες τις θύρες του MacBook Pro σας.

screenshot 2023 11 09 at 2 11 54 pm1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύνδεση συσκευών HDMI

Για να συνδέσετε μια συσκευή HDMI, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο HDMI ή έναν προσαρμογέα συμβατό με το μοντέλο MacBook Pro και την οθόνη ή τη συσκευή σας. Η σύνδεση HDMI είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδέσετε πολλές οθόνες στο MacBook Pro σας και να ξεκλειδώσετε την πλήρη ισχύ ενός από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές της αγοράς, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαμβάνετε βίντεο και ήχο υψηλής ποιότητας μέσω εξωτερικών συσκευών.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα