15 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Voucher 200 ευρώ : Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις

1 min read
Voucher11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το voucher –  Οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές,  σπουδαστές και φοιτητές θα ξεκινήσουν  το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου.

Πρέπει να έχει ήδη ολοκληρωθεί η συνυπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία, να εκδοθεί προκήρυξη για το άνοιγμα της πλατφόρμας προς του προμηθευτές και στη συνέχεια να προχωρήσει η λειτουργία της πλατφόρμας gov.gr για τους δικαιούχους.

Έχει  αποστείλει η Υπουργική Απόφαση, που θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες για τη διάθεση voucher 200 ευρώ προς 645.000 δικαιούχους.

Πόσοι είναι τελικά οι δικαιούχοι για το voucher 200 ευρώ

Στο νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορά 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, αριθμός ο οποίος προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ, όμως η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να εξασφαλίσει voucher έως και για 645.000 δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 300.000 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Δείτε επίσης

Στους δικαιούχους μαθητές και φοιτητές,  θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ’ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

Τα κριτήρια για το voucher 200 ευρώ ορίζονται ως εξής:

  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για το voucher 200 ευρώ:

Η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. θα γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET. Αυτόματα, ο ενδιαφερόμενος θα γνωρίζει αν είναι δικαιούχος του προγράμματος ή όχι.
Εφόσον είναι δικαιούχος του voucher των 200 ευρώ,  λαμβάνει άμεσα έναν ηλεκτρονικό κωδικό, με τον οποίο θα του παρέχεται η έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

MinEdu voucher Post2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος θα μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά του τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop είτε ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, είτε φυσικά σε κάποιο κατάστημα, με τη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα προχρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ενώ στη συνέχεια θα καλυφθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα