29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Έως το 2030, η Volvo Cars θα γίνει εταιρεία μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

1 min read
277437 Volvo Cars to be fully electric by 2030 Mid decade electric scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Volvo Cars to be fully electric by 2030 - Mid-decade electric

0
(0)

Loading

Η Volvo Cars είναι πλήρως αφοσιωμένη στο να αναλάβει ρόλο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέχρι το 2030, σχεδιάζει να έχει γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Έως τότε η εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο μετασχηματισμός της Volvo Cars σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί τμήμα του φιλόδοξου κλιματικού της σχεδίου, το οποίο εστιάζει στη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου μέσω ξεκάθαρων δράσεων.

Η απόφαση της Volvo Cars βασίζεται στην προσδοκία ότι τόσο η νομοθεσία όσο και η ταχεία επέκταση υποδομών φόρτισης υψηλής ποιότητας θα επιταχύνουν την αποδοχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες.

Η πορεία της Volvo Cars προς την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης συνοδεύεται από προσήλωση στις online πωλήσεις και μία πιο πλήρη, ελκυστική και ξεκάθαρη προσφορά προς τον πελάτη υπό το όνομα Care by Volvo. Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο online.

Η φιλοδοξία για το 2030 αντανακλά την επιτάχυνση της στρατηγικής της Volvo Cars για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση, που βασίζεται στην ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητά της με ηλεκτροκινητήρες κατά τα πρόσφατα χρόνια, αλλά και στη σταθερή πεποίθηση ότι η αγορά των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα φθίνει συνεχώς.

«Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι, χρειαζόμαστε κερδοφόρο ανάπτυξη. Επομένως, αντί να επενδύουμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που συρρικνώνονται, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον – ηλεκτρικά και online», δήλωσε ο Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), CEO της Volvo Cars. «Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο να αναλάβουμε ηγετική θέση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Η Volvo Cars λανσάρισε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, XC40 Recharge, σε αγορές ανά τον κόσμο το προηγούμενο έτος. Αργότερα μέσα στη σημερινή ημέρα, η εταιρεία θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, ένα νέο μοντέλο της Σειράς 40.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει αρκετά ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα. Ήδη, έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά και το υπόλοιπο από υβριδικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2030, κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο μέλλον για αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης», δηλώσε ο Henrik Green (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Δεσμευόμαστε να γίνουμε ένας κατασκευαστής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η μετάβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030. Αυτό είναι κάτι που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας, ενώ θα αποτελέσει και τμήμα της λύσης στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής».

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα