27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το “Blob Opera” της Google σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ευκολία

1 min read
Google blob opera feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά, και όλοι μας λατρεύουμε να ακούμε χαλαρωτικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια αυτή την περίοδο.

Αλλά ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει τις δικές του συνθέσεις και να ακούσει τα δικά του Χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Ε λοιπόν η Google σας δίνει αυτήν τη δυνατότητα με το Blob Opera.

Αντί να κάνει τους ανθρώπους να τραγουδούν, η Google με το “Blob Opera” κάνει τέσσερα πολύχρωμα blobs (ναι, σταγόνες!) να τραγουδούν σας πραγματικοί επαγγελματίες τραγουδιστές όπερας. Μπορείτε να τις σύρετε προς τα πάνω και προς τα κάτω, προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να αλλάξετε τους τόνους και να δημιουργήσετε το δικό σας εορταστικό τραγούδι.

Αυτή η διαδραστική όπερα είναι ένα πειραματικό έργο του David Li σε συνεργασία με το Google Arts & Culture . Σας επιτρέπει ουσιαστικά να δημιουργήσετε ένα εορταστικό τραγούδι από το μηδέν και να το ηχογραφήσετε για να το μοιραστείτε με τον κόσμο . Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά προ-φορτωμένων τραγουδιών για να κάνετε τα χαριτωμένα blob να τραγουδούν σε συγχρονισμό μεταξύ τους.

Πώς λειτουργεί?

Τώρα, μπαίνοντας στις τεχνικές λεπτομέρειες, αυτά τα πολύχρωμα πλάσματα τροφοδοτούνται από ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης. Η Google ανέπτυξε αυτό το μοντέλο με τεχνητή νοημοσύνη βασισμένη σε 16 ώρες τραγουδιού από τέσσερις επαγγελματίες τραγουδιστές της όπερας – Christian Joel (Tenor), Frederick Tong (Bass), Joanne Gamble (Mezzo-soprano) και Olivia Doutney (Soprano).

Έτσι, το μοντέλο χρησιμοποιεί τη γνώση που έχει αποκτήσει από τους τραγουδιστές για να κάνει τις σταγόνες να αγγίζουν τις σωστές νότες και να δημιουργούν τους σωστούς ήχους για να παράγουν ένα χαρούμενο εορταστικό τραγούδι.

Εκτός από το μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που ενισχύει το τραγούδι των blobs, υπάρχει και ένα άλλο που τους κάνει να τραγουδούν μαζί. Το εκπληκτικό είναι ότι όταν σύρετε μια σταγόνα για να τραγουδήσει, οι άλλες θα ενωθούν για να δημιουργήσουν μια αρμονική μελωδία που ταιριάζει με τον ήχο της φωνής και των φωνηέντων σε πραγματικό χρόνο.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ανυπομονούμε να συνθέσουμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ από εδώ

[via] .

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη: Κάποια μέρα θα μπορεί να συνθέτει τραγούδια για να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλά

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα