24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Click away: Τι είναι και πως θα ψωνίζουμε;

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών παρουσίασε η κυβέρνηση την Παρασκευή (12/11).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ανακοίνωσαν ποια καταστήματα και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη ανοίγματος της αγοράς με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, το λιανεμπόριο θα ανοίξει με τη μέθοδο του «click away» από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Τι είναι το click away

To «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών από τα καταστήματα χωρίς να μεσολαβεί courier.

Πώς λειτουργεί

Συγκεκριμένα, το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  1. Ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής, παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Όπως άλλωστε ανέφερε και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, «η μέθοδος του click away θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων».

Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away θα είναι μόνο όσες έχουν είσοδο – έξοδο σε δρόμο, ενώ νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους» σημείωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απηύθυνε επίσης έκκληση να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε, τονίζοντας ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα με τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Διευκρίνισε, δε, ότι από τις αποφάσεις αυτές εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Γεωργιάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για αποφάσεις που θα παρθούν πίσω σε περίπτωση που παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκαν και τα πρόστιμα τα οποία θα επιβάλλονται εάν εντοπίζονται παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όποιος βάλει μέσα πελάτη, θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες».

πηγη: sputniknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα