Διέρρευσε στο διαδίκτυο Promo βίντεο του επερχόμενου επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς (Tiger Lake)

Οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που βασίζονται σε επεξεργαστές «Tiger Lake» 11ης γενιάς αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος.

Η Intel αποκάλυψε πρόσφατα ότι η σειρά Tiger Lake επεξεργαστών της Intel θα προσφέρει κάτι παραπάνω από μια γενική αύξηση της απόδοσης της CPU, τεράστιες βελτιώσεις απόδοσης AI και τεράστιο άλμα στην απόδοση των γραφικών και ενσωματωμένο Thunderbolt 4. Σήμερα, κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό βίντεο του επερχόμενου επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς Tiger Lake και όπως αναμενόταν, αυτό το promo βίντεο υπογραμμίζει τη βελτιωμένη απόδοση, τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και πολλά άλλα καλούδια του επεξεργαστή

Πιο συγκεκριμένα οι κύριες Βελτιώσεις αρχιτεκτονικής Intel Core “Tiger Lake SoC” 11ης γενιάς θα είναι:

  • Νέος πυρήνας επεξεργαστή Willow Cove με σημαντική αύξηση συχνότητας, αξιοποιώντας την τεχνολογία SuperFin 10nm.
  • Νέα γραφικά Xe με έως και 96 execution units (EUs) με σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης ανά watt.
  • Διαχείριση ισχύος και αυτόνομη ρύθμιση απόδοσης και κατανάλωσης.
  • Νήματα και μνήμη – Αύξηση 2x στο εύρος ζώνης μνήμης ~ 86 GB / s, με τεχνολογία LP4x-4267, DDR4-3200 και δυνατότητα αρχιτεκτονικής LP5-5400.
  • Gaussian Network Accelerator (GNA) 2.0 αποκλειστική IP για χαμηλής ισχύος νευρωνική CPU με περίπου ~ 20% χαμηλότερη χρήση CPU σε GNA έναντι CPU.
  • IO – Ενσωματωμένο TB4 / USB4, ενσωματωμένο PCIe Gen 4 σε CPU για πρόσβαση στη μνήμη χαμηλού λανθάνοντος χρόνου και υψηλής ζώνης εύρους ζώνης.
  • Οθόνη – έως 64 GB / s ισοχρονικού εύρους ζώνης στη μνήμη για πολλές οθόνες υψηλής ανάλυσης.
  • IPU6 – έως και έξι αισθητήρες με βίντεο 4K30, εικόνα 27MP, έως και 4K90 και δυνατότητα αρχιτεκτονικής εικόνας 42MP.

Μπορεί να σας ακούγονται λίγο ακαταλαβίστικα όλα αυτά, αλλά με το βίντεο πιστεύω θα δείτε τα χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών της Intel.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970