20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ηλεκτρονικά πλέον και η ληξιαρχική πράξη θανάτου

1 min read
death certificate1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία έκδοσης αποσπάσματος ληξιαρχικής πράξης θανάτου από τον υπολογιστή ή το κινητό, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr

Αυτήν τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Το συγκεκριμένο δικαιολογητικό εμπλουτίζει τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας από τις αρχές Ιουνίου 2020, ενώ αναμένεται σύντομα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.

Η υπηρεσία παρέχεται με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία έκδοσης είναι εξαιρετικά απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet – αυτονόητα, μόνο από τα μέλη της οικογενειακής μερίδας του θανόντα. Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε αρμόδια υπηρεσία ή ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά δημοτολογίου και ληξιαρχείου:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Πιστοποιητικό γέννησης (και για ανήλικα τέκνα συνδεδεμένα με το ΑΦΜ του αιτούντος)

πηγή: infocom.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα