22 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Sony ενισχύει τη σειρά Full-Frame φακών της λανσάροντας τον πιο ευρυγώνιο φακό ζουμ στον κόσμο

1 min read
sony | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα μια συναρπαστική νέα προσθήκη στη σειρά full-frameφακών της με την παρουσίαση του φακού FE 12-24mm F2.8 GM (μοντέλοSEL1224GM) Large-aperture Ultra-wide Zoom.

Ένας φακός ιδανικός για φωτογράφηση τοπίων, έναστρων ουρανών και αρχιτεκτονικής, ενώ παρέχει επιπλέον ευελιξία για φωτογράφους αθλητικών γεγονότων, που θέλουν να χρησιμοποιούν εξαιρετικά ευρείες (ultra-wide) γωνίες. Ως μέρος της σειράς φακών G Master της Sony, οι χρήστες μπορούν να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ό φακός αυτός παρέχει εξαιρετικής ποιότητας εικόνα, έως και 12mm ευρείας γωνίας προβολής (ultra-wide) με διάφραγμα F2.8, σε συνδυασμό με το όμορφο εφέ «bokeh».

Η παρουσίαση του FE 12-24mm F2.8 GM σημαίνει ότι το εύρος F2.8 της σειράς G Master της Sony επεκτείνεται πλέον από 12mm έως 200mm[i] και στα 12mm, προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος zoom του κόσμου στα F2.8[ii]. Σε αυτό το εστιακό μήκος, γίνεται δυνατό να δίνεται έμφαση στην απόσταση και να δημιουργούνται δυναμικές προοπτικές, που είναι πέρα από το οπτικό πεδίο του ανθρώπινου ματιού, ανοίγοντας το δρόμο σε νέες ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης.

«Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι για την παρουσίαση του φακού FE 12-24mm F2.8 GM, καθώς πιστεύουμε ότι οι φωτογράφοι και βιντεογράφοι, που χρησιμοποιούν την σειρά Alpha της Sony, θα ερωτευτούν αυτό το φακό», ανέφερε ο Yann Salmon-Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe. «Είναι σημαντικό για μας να συνεχίσουμε να ξεπερνούμε τα όρια της βιομηχανίας και, επεκτείνοντας τη γκάμα των σταθερών φακών G Master F2.8 στα 12mm, με έναν τέτοιο φακό υψηλής τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης, ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα των νέων δημιουργικών δυνατοτήτων που προσφέρει.»

Ο φακός FE 12-24mm F2.8 GM επωφελείται από μια πλούσια και καινοτόμο κατασκευή, που παρέχει συναρπαστική από γωνία σε γωνία ποιότητα εικόνας σε ολόκληρο το εύρος zoom. Διαθέτει τρία εξαιρετικά ακριβή στοιχεία XA (extreme aspherical), συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στοιχείου XA που κατασκευάστηκε ποτέ για φακό α™ (Alpha ™). Αυτά τα στοιχεία ΧΑ, με την προσθήκη ενός επιπλέον ασφαιρικού στοιχείου,καταστέλλουν αποτελεσματικά τα φαινόμενα «astigmatism» και «coma» αλλά και την καμπυλότητα πεδίου μέχρι τις άκρες της εικόνας. Ακόμα, τρία γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion) συν δύο γυάλινα στοιχεία Super ED, καταστέλλουν δυναμικά τη χρωματική απόκλιση και συνδυάζονται για να παρέχουν ευκρίνεια από γωνία σε γωνία, ενώ ελαχιστοποιούν το χρωματικό περιθώριο.

Ένας μηχανισμός κυμαινόμενης εστίασης χωρίζει την ομάδα εστίασης του φακού σε δύο ανεξάρτητα ελεγχόμενες ομάδες, παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματαστο να εγγυάται τόσο συναρπαστική κοντινή απόδοση, όσο και μέγιστη σαφήνεια από κάθε απόσταση. Βοηθά επίσης να καταφέρει κανείς μια σταθερή ελάχιστης απόστασης εστίαση 0,28 μέτρων σε όλο το ζουμ και, επειδή είναι εσωτερικός φακός εστίασης, το μήκος του παραμένει σταθερό και το κέντρο βάρους του μεταβάλλεται ελάχιστα, γεγονός που τον κάνει εξαιρετικά σταθερό στο χέρι.

Τα «bokeh» εφέ, που είναι σήμα κατατεθέν της σειράς φακών «G Master» της Sony, επιτυγχάνονται χάρη στην ακριβή προσαρμογή των χαρακτηριστικών σφαιρικής εκτροπής του φακού κατά τη διαδικασία σχεδίασης και παραγωγής. Την ίδια στιγμή, η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια της επιφάνειας των στοιχείων XA του φακού καταστέλλει αποτελεσματικά τα εφέ «onion-ring» και, σε συνδυασμό με ένα κυκλικό άνοιγμα 9 λεπίδων (9-blade circular aperture) ενισχύεται περαιτέρω το εξαιρετικό «bokeh» εφέ.

Ο FE 12-24mm F2.8 GM χρησιμοποιεί τέσσερις πρωτότυπους (εξαιρετικά δυναμικούς) «XD Linear Motors» υψηλής ταχύτητας και υψηλής ώθησης για να διασφαλίσει ότι είναι συμβατός με την απόδοση ταχύτητας τόσο των τρεχόντων, όσο και των μελλοντικών σωμάτων της κάμερας. Με δύο για καθεμία από τις ομάδες εστίασης του φακού, η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής και οι νέοι αλγόριθμοι ελέγχου μεγιστοποιούν την απόκριση του συστήματος XD Linear Motor, ενώ επιτυγχάνεται άψογος συγχρονισμός μεταξύ των δύο ομάδων εστίασης. Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι η λειτουργία είναι εξαιρετικά αθόρυβη, με μια ελάχιστη δόνηση.

Ένα ολοκαίνουριο Nano AR Coating II, που μπορεί να εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε μεγάλα στοιχεία φακών ή εξαιρετικά κυρτές επιφάνειες, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στον FE 12-24mm F2.8 GM. Καταστέλλει εσωτερικές αντανακλάσεις, ελαχιστοποιεί τις λάμψεις και τις σκιές για καθαρές, ευκρινείς εικόνες και, παρά την ευρεία οπτική γωνία του φακού, το Nano AR Coating II διατηρεί υψηλή καθαρότητα και αντίθεση σε ολόκληρη την εικόνα, ακόμη και σε δύσκολο φως.

Δημιουργία Βίντεο

Το συνεχές μέγιστο F2.8 διάφραγμα σε όλα τα εστιακά μήκη διασφαλίζει ότι η έκθεση είναι σταθερή όταν κάνετε zoom. Με τη σειρά του, αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα κλείστρου και η ευαισθησία ISO μπορούν να παραμείνουν συνεπείς κατά τη καταγραφή βίντεο. Οι δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρει η καταγραφή βίντεο σε γωνία θέασης 12mm με σταθερό διάφραγμα F2.8 σε πλήρες πλαίσιο είναι απεριόριστες, παρόλα αυτά, όταν χρησιμοποιείται σε «APS-C» κάμερα ή με μία «Super 35» οπτική γωνία, το πλατύ άκρο του εύρους zoom γίνεται ισοδύναμο με 18mm, παρέχοντας ένα πολύ χρήσιμο εύρος ζουμ για την δημιουργία ταινιών/βίντεο.

Επαγγελματικός χειρισμός

Ζυγίζοντας μόνο 847γρ., ο φακός FE 12-24mm F2.8 GM προσφέρει πολλές δυνατότητες για πλήρη, επαγγελματικό έλεγχο των λήψεων. Αυτές συμπεριλαμβάνουν ένα προσαρμόσιμο κουμπί κράτησης εστίασης (focus-hold button), διακόπτη λειτουργίας εστίασης, δακτύλιο ζουμ και δακτύλιο εστίασης, τα οποία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν εύκολα ενώ φωτογραφίζετε. Το «Linear Response MF» διασφαλίζει ότι ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται άμεσα στις πιο ανεπαίσθητες προσαρμογές, όταν εστιάζει χειροκίνητα, ώστε ο έλεγχος να είναι άμεσος και ακριβής. Είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία[iii] και το στοιχείο του μπροστινού φακού διαθέτει επίστρωση φθορίου που απωθεί το νερό, τη λιπαρότητα και άλλους παράγοντες, ενώ διευκολύνει την απομάκρυνση τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων από την επιφάνεια του φακού. Η πίσω θήκη φίλτρου φιλοξενεί ένα standard sheet-type ND, διόρθωση χρώματος και άλλα φίλτρα για εκτεταμένη ικανότητα έκφρασης.

Διαθεσιμότητα

Ο φακός FE 12-24mm F2.8 GM θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από τον Αύγουστο του 2020.

Για όλες τις λεπτομέρειες του προϊόντος, παρακαλούμε επισκεφτείτε το

https://www.sony.gr/electronics/fakoi-gia-fwtografikes-mixanes/sel1224gm

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούργιες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: https://www.sony.gr/alphauniverse.

H ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης της Sony για τη φωτογραφία υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για τον νέο φακό FE 12-24mm F2.8 GM στο: https://youtu.be/NXzAZjZzjoI.

*Σε σύγκριση με εναλλάξιμους σταθερούς φακούς ζουμ F2.8 για full-frame φωτογραφικές μηχανές 35mm. Από τον Ιούλιο του 2020. Έρευνα της Sony.

[i] SEL1224GM, SEL1635GM, SEL2470GM, SEL70200GM

[ii] Σε σύγκριση με εναλλάξιμους σταθερούς φακούς ζουμ F2.8 για full-frame φωτογραφικές μηχανές 35mm. Από τον Ιούλιο του 2020. Έρευνα της Sony.

[iii] Δεν εγγυάται ότι είναι απόλυτα ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα