26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Intel ανακοινώνει το πρωτόκολλο Thunderbolt 4. με ταχύτητα 40Gbps, & υποστήριξη οθόνης 8K

1 min read
thunderbolt 4 specs announced1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Intel αποκάλυψε για πρώτη φορά το Thunderbolt 4 κατά την παρουσίαση στη CES 2020 στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία ωστόσο δεν κοινοποίησε σημαντικές λεπτομέρειες για αυτό το πρότυπο διασύνδεσης.

Σήμερα όμως αποκάλυψε επίσημα ό, τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή τη θύρα που θα έχουν οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, ας απαντήσουμε στο πιο σημαντικό ερώτημα όλων – τι νέο υπάρχει στο Thunderbolt 4; Πώς διαφέρει από το Thunderbolt 3; Θα δούμε τρελές αυξήσεις ταχύτητας;

Όπως φημολογείται τους τελευταίους έξι μήνες, το Thunderbolt 4 είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Thunderbolt 3, αλλά με κάποιες μικρές βελτιώσεις.

Πρώτα από όλα να σας πούμε ότι δεν υπάρχει αύξηση ταχύτητας σε σχέση φυσικά με το Thunderbolt 3. Η Intel το αποκάλυψε ήδη στη CES 2020, λέγοντας ότι το Thunderbolt 4 είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορο από το τρέχον πρότυπο USB , δηλαδή USB 3.2 Gen 2.

Η θύρα USB 3.2 Gen 2 λειτουργεί με μέγιστη ταχύτητα 10Gbps. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες θύρες Thunderbolt 4 θα προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 40 Gbps , η οποία είναι ίδια με την προηγούμενη γενιά thunderbolt 3. Η Intel δηλώνει ότι το Thunderbolt 4 βασίζεται στο πρότυπο Thunderbolt 3.

thunderbolt 4 specs | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιπλέον, η Intel διπλασίασε τις ελάχιστες απαιτήσεις βίντεο και δεδομένων με αυτήν τη νέα θύρα. Υποστηρίζει τώρα έως και δύο οθόνες 4K ή μία οθόνη 8K. Η θύρα υποστηρίζει τα ίδια πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των USB 2.0, USB 3.2, USB 4, DisplayPort και PCIe (PCI Express), όπως ο προκάτοχός της. Απαιτεί επίσης ελάχιστο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 32Gbps μέσω PCIe και 3.000Mbps για ταχύτητες μεταφοράς αποθήκευσης.

Η Intel επίσης φαίνεται na προσπαθεί να υιοθέτησουν τη νέα θύρα Thunderbolt 4 θέτοντας ορισμένες απαιτήσεις πιστοποίησης. Αυτό περιλαμβάνει φόρτιση υπολογιστή σε τουλάχιστον μία από αυτές τις θύρες, ενεργοποίηση του υπολογιστή απλώς αγγίζοντας το ποντίκι / πληκτρολόγιο όταν είστε συνδεδεμένοι σε βάση σύνδεσης και απαιτείται προστασία DMA με βάση την τεχνολογία Intel VT-d (τεχνολογία εικονικοποίησης).

Η Intel αποκαλεί το Thunderbolt 4 τον πιο ολοκληρωμένο αντικαταστάτη του USB-C

Πότε θα δούμε τη θύρα Thunderbolt 4 στις συσκευές;

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι οι φορητοί υπολογιστές και τα αξεσουάρ Thunderbolt 4 θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα φέτος. Η Intel θα την παρουσιάσει πρώτα με τους επερχόμενους επεξεργαστές κινητής τηλεφωνίας «Tiger Lake» 10nm. Τα devkits και οι δοκιμές πιστοποίησης για το Thunderbolt 4 είναι τώρα διαθέσιμα.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα