28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Samsung ενδέχεται κι αυτή να σταματήσει να περιλαμβάνει φορτιστές με τα τηλέφωνά της

1 min read
Samsung energy efficient chargers feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πρόσφατα είδαμε αναφορές οι οποίες έλεγαν ότι η Apple δεν θα περιλαμβάνει φορτιστή στο κουτί για τα νέα iPhone 12 .

Αυτές οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν περαιτέρω και από την Nikkei Asian Review και από ότι δείχνουν τα πράγματα ζήλεψε και η Samsung η οποία φαίνεται κι αυτή ότι τελικά δεν θα περιλαμβάνει φορτιστή στη συσκευασία στα επερχόμενα κινητά της.

Μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι η Samsung εξετάζει ίσως το ενδεχόμενο τα μελλοντικά της smartphone να μην έχουν φορτιστή στο κουτί ξεκινώντας από το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S ενδέχεται να αποσταλεί και χωρίς φορτιστή. Ωστόσο, δεδομένου ότι η έκθεση επιβεβαιώνει με σιγουριά ότι η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος, η σειρά Note 20 που θα παρουσιαστεί φέτος στις 05 Αυγούστου θα έχει κανονικά τον φορτιστή της στο κουτί (το ελπίζουμε!).

Οι λόγοι πίσω από τη σκέψη της Samsung είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς της Apple. Ο Νότιο Κορεάτικος γίγαντας αποστέλλει εκατομμύρια smartphone κάθε χρόνο. Η αφαίρεση των φορτιστών από τα κουτιά θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα και επιπλέον, θα επιτρέψει στην εταιρεία (εάν θέλει) να αυξήσει την κερδοφορία της δεδομένου ότι θα υπάρχουν επίσης περιβαλλοντικά οφέλη από τη μη αποστολή εκατομμυρίων φορτιστών που θα καταλήγουν στους τόνους των ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται κάθε χρόνο, ενώ προφανώς, η Samsung θα συνεχίσει να πωλεί τους ταχυφορτιστές και τους ασύρματους φορτιστές σε όποιον θέλει να αγοράσει έναν για το smartphone του.

Βέβαια ίσως κάποιοι να συμφωνήσουν και κάποιοι να διαφωνήσουν με αυτήν την απόφαση όμως αν το καλοσκεφτείτε έχει νόημα να περιλαμβάνεται ο φορτιστής σε μία συσκευασία ενός smartphone;

Εμείς για παράδειγμα έχουμε περισσότερους από 5 φορτιστές στο σπίτι, από παλιά τηλέφωνα και άλλα gadget και οι περισσότεροι από αυτούς τους φορτιστές μπορούν να φορτίσουν οποιοδήποτε τηλέφωνο, καθώς τα περισσότερα smartphone διαθέτουν υποδοχές USB C σήμερα. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέο φορτιστή με το επόμενο smartphone μας; Πιθανώς όχι.

Βέβαια οι απόψεις διίστανται εσείς τι πιστεύετε; Θεωρείτε ότι πρέπει το κάθε smartphone να έχει τον φορτιστή του;

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα