Το Facebook και το Instagram θα σας υπενθυμίζουν να φοράτε τη μάσκα σας!

Καθώς τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται και πληθύνονται στις ΗΠΑ το Facebook προσπαθεί να εξιλεωθεί και λαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της νόσου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα στην κορυφή του Facebook News Feed θα εμφανίζεται ένα μήνυμα όπου θα ζητά από τους χρήστες να φορούν τις μάσκες τους. Μαζί με το μήνυμα, οι χρήστες θα βλέπουν επίσης συνδέσμους προς το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) το αντίστοιχο Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο της Αμερικής και πληροφορίες για τον COVID-19 ενώ η λειτουργία αυτή αναμένεται να προστεθεί και στη ροή των χρηστών στο Instagram.

Τα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με δημοσιεύματα, από την Τετάρτη η χώρα μετράει ήδη 50.000.

Το Facebook, προσπαθεί κι αυτό από την πλευρά του, να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της παραπληροφόρησης που είναι πολύ έντονο στην πλατφόρμα του αλλά και παράλληλα προσπαθεί να καθοδηγήσει τους χρήστες τους σε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών σχετικά με τον Κοροναϊό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα ειδοποίηση θα αρχίσει να εμφανίζεται αργότερα σήμερα όμως δεν ξεκαθάρισε εάν αυτή η αλλαγή προορίζεται μόνο για τις ΗΠΑ ή όχι, αλλά από ότι πιστεύουμε θα ενσωματωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ακόμα και στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, όσο μπορείτε προσπαθήστε να μείνετε ασφαλείς και να αποφύγετε μέρη με συνωστισμό και όσο επώδυνο κι αν είναι, ιδίως αυτές τις ημέρες με την τόση ζέστη, να φοράτε την μάσκα σας.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2966