26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός: Google και Facebook ενάντια στην παραπληροφόρηση

1 min read
Coronavirus shutterstock website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Κοροναϊός εκτός από την επικινδυνότητα του ως μολυσματική ασθένεια, έχει πλήξει ήδη μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων καθώς πολλές εταιρείες έχουν ανακαλέσει το προσωπικό τους λόγω τους ξεσπάσματος του ιού.


Ωστόσο η Google και το Facebook θέλοντας να περιορίσουν την παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα της ενημέρωσης για τον ιό ανέπτυξαν κάποια ειδικά εργαλεία και μεθόδους.

Η Google την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε μία νέα λειτουργία που ονομάζεται “SOS alert” και έχει να κάνει για τα αποτελέσματα αναζητήσεων που σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) σε κάθε αναζήτηση σχετική με τον κοροναϊό, το νέο αυτό χαρακτηριστικό, φιλτράρει και εμφανίζει στην κορυφή της σελίδας όλα τα σημαντικά αποτελέσματα από αξιόπιστες πηγές.

“Όταν οι χρήστες αναζητούν σχετικές πληροφορίες για τον κοροναϊό τότε στο πάνω μέρος της σελίδας θα εμφανίζονται πληροφορίες, ενημερώσεις ασφάλειας και σχετικά tweets  από τον Π.Ο.Υ.”, θέλοντας με αυτον τον τρόπο να περιορίσει την παραπληροφόρηση, όπως δήλωσε σχετικά η Google.

Το ίδιο προσπαθεί να κάνει με τη σειρά του και το facebook.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι moderators εξετάζουν την αυθεντικότητά κάθε πληροφορίας που σχετίζεται με τον κοροναϊό και αν μία ανάρτηση είναι αναληθής τότε αμέσως στέλνεται ειδοποίηση στα άτομα που προσπαθούν να μοιραστούν αυτό το περιεχόμενο.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα