27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε το ρομποτικό σκύλο της Boston Dynamics με μόλις 74.500 $

1 min read
Science Spot1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Boston Dynamics, η κορυφαία εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο, πουλά για πρώτη φορά στο κοινό ένα ρομπότ!

Το όνομα του χαριτωμένου τετράποδου είναι “Spot,” και τώρα μπορείτε να τον αποκτήσετε με μόλις 74.500 $ από το shop.bostondynamics.com.

Ο ιστότοπος της Boston Dynamics αποκαλεί τον Spot “ένα σταθερό, δυναμικά ισορροπημένο τετράποδο ρομπότ που μπορεί εύκολα να σας χαρίσει συντροφιά, να τρέξει, να χοροπηδήξει στην αγκαλιά σας, να σας κάνει τα νάζια του, να σας ανοίξει την πόρτα ακόμα και να φέρει και τις παντόφλες σας, όμως το μόνο δεν μπορεί να κάνει είναι να σας κουνήσει την ουρά του, γιατί πολύ απλά δεν έχει!

Η εμπορική έκδοση του Spot ζυγίζει 71 κιλά και η μπαταρία 605Wh του δίνει χρόνο λειτουργίας 90 λεπτών. Ο Spot έχει βαθμολογία κατά σταζόντων υδάτων IP54, ώστε να μπορείτε να τον βγάλετε έξω άνετα βόλτα στη βροχή. Διαθέτει 2,4GHz Wi-Fi b, g και n, μαζί με ενσύρματο gigabit Ethernet, μπορεί να χειριστεί κλίσεις +/- 30 μοίρες ενώ μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα τα 1,6 m / s.

Ένας τρόπος για να ελέγξετε το Spot είναι με το συμπεριλαμβανόμενο tablet Android 7 ιντσών που μοιάζει με διασταύρωση μεταξύ ενός διακόπτη Nintendo και ενός ελεγκτή Xbox, με μια πλήρη σουίτα χειριστηρίων gamepad στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Η Boston Dynamics δεν το λέει επίσημα, αλλά από ότι γνωρίζουμε το tablet είναι ένα Android tablet με οθόνη 1920 × 1200, τετραπύρηνο 1.8GHz Cortex A17 Rockport SoC, 4GB RAM, 64GB χώρο αποθήκευσης, μπαταρία 10.000 mAh. με έκδοση Android 8.1.

Καλές βόλτες λοιπόν που σίγουρα θα σας χρειαστούν αλλά και μπορεί να είναι μία πολύ καλή λύση για το επόμενο lockdown (αν τυχόν έρθει) όπου θα μπορείτε εύκολα να ξεπορτίζετε από το σπίτι σας με τον αγαπημένο σας σκύλο.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα