29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple : Ετοιμάζει αναδιπλούμενο iPhone που θα μοιάζει με το Surface Duo της Microsoft

1 min read
iphone fold1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πρόσφατα υπήρξαν κάποιες αναφορές ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα αναδιπλούμενο iPhone που ίσως κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σήμερα, ο γνωστός leaker, Jon Prosser, έδωσε νέα τροφή σε αυτή την φήμη λέγοντας ότι δεν θα είναι μια αναδιπλούμενη συσκευή με μία ενιαία οθόνη, αλλά αντιθέτως, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η Apple κατασκευάζει μια συσκευή που δεν θα έχει μία ενιαία fold οθόνη, αλλά δύο ανεξάρτητες οθόνες που θα συνδέονται μεταξύ τους με έναν μεντεσέ.

Μάλιστα, όταν η συσκευή θα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αναδίπλωσης, τα δύο πάνελ θα φαίνονται συνεχή χωρίς να ξεχωρίζει κανείς ότι είναι ουσιαστικά δύο ανεξάρτητες οθόνες.

Η Microsoft, και κατά κάποιο τρόπο η LG, υιοθέτησαν μία παρόμοια προσέγγιση. Ενώ το επερχόμενο Surface Duo της Microsoft διαθέτει δύο οθόνες που συνδέονται με μεντεσέ, μερικά από τα πρόσφατα Smartphone της LG είναι συμβατά με ένα αξεσουάρ διπλής οθόνης, που απλά προσθέτουν μια δευτερεύουσα οθόνη σε αυτά.

Εάν σας ενοχλεί η σκέψη ενός μεντεσέ, ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και στα Smartphone με τις αναδιπλούμενες οθόνες, όπως αυτή στο Galaxy Fold, έχουν έναν μεντεσέ κάτω από το κέντρο της οθόνης το οποίο δημιουργεί ένα τσάκισμα στην οθόνη που μπορεί να μην είναι τόσο έντονο, αλλά είναι ακόμα εκεί. Το δεύτερο αναδιπλούμενο Smartphone της εταιρείας, το Galaxy Z Flip , έχει και αυτό μεντεσέδες, αλλά αυτοί είναι είναι πολύ πιο λεπτοί.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το γεγονός μας υπενθυμίζει ότι τα αναδιπλούμενα Smartphones έχουν τους περιορισμούς τους. Μην ξεχνάμε και τις προειδοποιήσεις που συνοδεύουν αυτές τις συσκευές, αφού η Samsung για παράδειγμα προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των Galaxy Fold, να είναι όσο το δυνατόν πιο ευγενικοί με την χρήση των συσκευών τους και ειδικά με τις οθόνες τους, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πολύ ευαίσθητες.

Έτσι λοιπόν, η σχεδίαση μιας συσκευής με διπλή οθόνη, όπως αυτή που η Apple φέρεται να εξετάζει, ίσως είναι ένα πολύ πιο ασφαλές στοίχημα, βοηθώντας την εταιρεία να αποφύγει τα προβλήματα που έχουν οι Fold συσκευές.

Ο Prosser προσθέτει ότι αυτή η νέα αναδιπλούμενη συσκευή της Apple με τις δύο ξεχωριστές οθόνες, θα  μοιάζει πολύ με το iPhone 11, καθώς θα έχει σχεδόν τις ίδιες στρογγυλές και ανοξείδωτες άκρες. Προσθέτει επίσης ότι το πρωτότυπη συσκευή που ετοιμάζει η Apple δεν έχει κάποια εγκοπή στην οθόνη της, αλλά πάνω σε κάποια από τις μικρές στεφάνες (Bezel) της συσκευής, θα στεγάζει το Face ID και την Selfie κάμερα.

iphone fold | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Θεωρούμε ότι είναι πολύ απίθανο να κυκλοφορήσει φέτος το iPhone της Appla με διπλές οθόνες, αλλά ίσως η εταιρεία να ετοιμάζεται να ξαφνιάσει την αγορά προς όφελός της κάπου κοντά στα Χριστούγεννα.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα