22 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αποζημίωση της Digea γαι το φάσμα του 5G

1 min read
digea press conference1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έθεσε σε δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκχώρηση των συχνοτήτων για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G την τροποποίηση των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής της Digea στη ζώνη 649-740 MHz, το αποκαλούμενο Ψηφιακό Μέρισμα II.

Όπως σημειώνει η ΕΕΤΤ αν δεν συντελεστεί η μετάβαση σε DVB-T2, η υπαγωγή τμήματος συχνοτήτων στο Ψηφιακό Μέρισμα II και η μετέπειτα απόδοσή του στους παρόχους κινητών επικοινωνιών, συνεπάγεται περιορισμό της υφιστάμενης χωρητικότητας του παρόχου Digea και δημιουργεί αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου περί σχετικής χρηματικής αποζημίωσης. Η εν λόγω αποζημίωση αντιστοιχεί αναλογικά στο τίμημα για χρήση φάσματος που είχε καταβάλλει για τον εν λόγω δίαυλο, εφόσον δεν θα γίνεται χρήση του. Η χρηματική αποζημίωση δύναται να αντισταθμιστεί με μελλοντικές πληρωμές του παρόχου DIGEA, που αφορούν στο υπόλοιπο των δόσεων καταβολής του εκπλειστηριάσματος του φάσματος για πανελλαδική κάλυψη που του είχε απονεμηθεί.

Η επιλογή που έχει γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να μην πάει η χώρα στο DVB-T2 ώστε να μην χρειασθεί οι τηλεθεατές να αλλάξουν ξανά αποκωδικοποιητή. Η προτεινόμενη αποζημίωση είναι της τάξεως των 547.916 ευρώ σε περίπτωση επιστροφής του διαύλου στο τέλος Ιανουαρίου 2021. Το ακριβές ποσό επιστροφής θα πρέπει να επαναϋπολογιστεί ανάλογα με την οριστικοποίηση του μήνα και του έτους επιστροφής του Εθνικού διαύλου.

πηγή infocom.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα