26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Nintendo: Παραβίαση 300.000 λογαριασμών!

1 min read
nintendo hacks 800x4501 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά οι λογαριασμοί Nintendo Network ID (NNID) που χακαρίστηκαν είναι 300.000 και όχι 160.000 όπως είχε αναφέρει η Nintendo.

Η παραβίαση που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου συνδέθηκε με το σύστημα Nintendo Network ID, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας ενώ προειδοποίησε ότι ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί ευαίσθητα στοιχεία όπως ψευδώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, περιοχές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παικτών  αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Τα NNID που σχεδιάστηκαν κυρίως και χρησιμοποιήθηκαν για το 3DS και το Wii U επέτρεπαν τους χρήστες οποιουδήποτε συστήματος να κατεβάσουν περιεχόμενο και να συνδέσουν τα συστήματά τους με ένα κοινό πορτοφόλι. Ωστόσο για το Nintendo Switch δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα εισόδου στο λογαριασμό των χρηστών στο οποίο όμως μπορούσαν να συνδεθούν και οι χρήστες των 3DS και Wii U.

Η Nintendo αναφέρει ότι οι λογαριασμοί ενδέχεται να έχουν απενεργοποιηθεί εάν οι χρήστες είχαν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης τόσο στο NNID όσο και στο λογαριασμό Nintendo όμως οι χάκερς θα μπορούσαν να έχουν ξοδέψει χρήματα στο κατάστημα My Nintendo ή στο Nintendo eShop χρησιμοποιώντας εικονικά χρήματα ή χρήματα από έναν συνδεδεμένο λογαριασμό PayPal, αφού όπως παρατηρήθηκε αρκετοί παίκτες διαμαρτύρονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι χάκερ ξόδεψαν εκατοντάδες δολάρια σε νομίσματα Fortnite και άλλα ψηφιακά αγαθά, όπως αναφέρθηκε από το  ZDNet.

Σε απάντηση όλων αυτών η Nintendo κατάργησε την επιλογή για τους κατόχους Switch να συνδεθούν στον λογαριασμό τους Nintendo μέσω NNID ενώ οι 300.000 λογαριασμοί που επηρεάστηκαν από τις απόπειρες πειρατείας θα λάβουν ένα μήνυμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης μέσω email από την εταιρεία.

Επιπλέον, η Nintendo ενθαρρύνει όλους τους κατόχους Switch να ενεργοποιήσουν την ταυτοποίηση δύο παραγόντων για περαιτέρω ασφάλεια των λογαριασμών τους.

[via]

Κορυφαία άρθρα1/5ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤο ηλεκτρικό F-150 της Ford θα κυκλοφορήσει το 2022

Επόμενο στο παιχνίδι

Καλές προσφορές

  1. Το Samsung Galaxy S20 Ultra έχει έκπτωση 300 $ για πρώτη φορά στο Amazon
  2. Οι ψηφιακές λήψεις παιχνιδιών για το διακόπτη Nintendo έχουν μεγάλη έκπτωση αυτήν τη στιγμή

Περισσότερα σε καλές προσφορές

Εγγραφείτε για το ενημερωτικό δελτίο Επεξεργαστής

Ένα ενημερωτικό δελτίο για υπολογιστές Email (απαιτείται) Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τη Σημείωση απορρήτου και οι Ευρωπαίοι χρήστες συμφωνούν με την πολιτική

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα