29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέο παιχνίδι WarioWare Move It για το Nintendo Switch!

1 min read
WarioWare Move It main1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το WarioWare Move It! είναι ένα νέο παιχνίδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το Nintendo Switch, με την υπόσχεση να χαρίσει σε εσένα και την παρέα σου αμέτρητες ώρες διασκέδασης. Πριν όμως ξεκινήσεις, ετοίμασε τον χώρο σου. Λόγω του ότι το gameplay είναι βασισμένο σε κινήσεις που θα κάνεις με όλο το σώμα σου, θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις την απαραίτητη απόσταση από τα έπιπλα και την τηλεόραση. Επίσης, όσο πιο μεγάλη η παρέα, τόσο περισσότερος ο ελεύθερος χώρος, για να μην συγκρουστείτε μεταξύ σας. Πριν πατήσεις το πλήκτρο της έναρξης, φρόντισε να έχεις βγάλει από την κονσόλα τα Joy-Cons και να έχεις βρει τα straps τους, μιας και είναι απολύτως απαραίτητα, όχι μόνο για να μην σου ξεφύγουν τα controllers ή κάνεις ζημιά αλλά και για να τα προστατεύσεις από πτώσεις.

WarioWare11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ποιος είναι ο Wario;

Τον Wario τον έχεις συναντήσει σε πολλά Μario video games, όπως το Mario Party, το Mario Kart, το Mario Tennis, το Mario Golf, το Super Smash Bros, ενώ είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των σειρών WarioWare και Wario Land. Το καπέλο που φοράει χαρακτηρίζεται από το γράμμα W, το ανάποδο του M και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο χαρακτήρας αποτελεί την “κακή” εκδοχή του Mario. Με συνήθως ατημέλητη εμφάνιση και κακή στοματική υγιεινή που οφείλεται στην ποσότητα των γλυκών που καταναλώνει, ο Wario εμφανίζεται άλλοτε ως περιπετειώδης τύπος που του αρέσουν τα ταξίδια με τη μηχανή, άλλοτε ως κλέφτης και άλλοτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας που δημιουργεί video games. Μεγάλη του λατρεία το σκόρδο, που πιστεύει πως του χαρίζει ακαταμάχητη ανάσα.

NSwitch WarioWareMoveIt 011 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σενάριο

Ένας πλανόδιος πωλητής burgers, στην προσπάθειά του να πουλήσει το προϊόν του, διαφημίζει στην τηλεόραση έναν διαγωνισμό που θα στείλει έναν τυχερό και τους φίλους του στον μαγευτικό προορισμό διακοπών “Caresaway Island”. Αρκεί να αγοράσει κάποιος ένα burger με σκόρδο για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση. Δίχως πολλή σκέψη, ο Wario καβαλάει τη μηχανή του, βρίσκει τον πλανόδιο και αγοράσει τα 50 burgers που είχε ετοιμάσει. Όπως ήταν λογικό κερδίζει το ταξίδι, γεγονός που δεν διαφεύγει από τους φίλους του, οι οποίοι θέλουν να τον ακολουθήσουν, μιας και το “εισιτήριο” είναι για 20 άτομα. Αυτός δέχεται, πολύ απρόθυμα, και τους δηλώνει εξ’ αρχής πως πάει εκεί για να αράξει, οπότε δεν θα δεχτεί την παραμικρή ενόχληση.

Φτάνοντας στο νησί, τους υποδέχονται οι φιλόξενοι κάτοικοί του και τους προσφέρουν τις Form Stones, που μοιάζουν με Joy-Cons και θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν να ξεφύγουν από δύσκολες καταστάσεις. Ο Wario θα προσπαθήσει να ξεφύγει από όσους κατοικούν σε έναν ναό, η Mona επιλέγει τον βυθό της θάλασσας για να αναζητήσει γοργόνες, οι Dr. Crygor, Penny και Mike ταξιδεύουν στη Λίθινη Εποχή και ποζάρουν για έναν άνθρωπο των σπηλαίων. Η Ashley προσπαθεί να επαναφέρει τον Red στο κανονικό του μέγεθος, καθώς συρρικνώθηκε έχοντας φάει βατόμουρα, ο Orbulon παθαίνει αμνησία και νομίζει ότι είναι θεός, οι Kat και Ana προσπαθούν να πάρουν πίσω τον χάρτη του νησιού από ένα γκρουπ μεταλλαγμένων φυτών, ο Young Cricket τα βάζει με έναν στρατό πιγκουίνων, ο θεότρελος Jimmy T. σερφάρει πάνω σε έναν καρχαρία, οι Dribble και Spitz λαμβάνουν μέρος σε αγώνα με hovercrafts και τέλος ο 9-Volt προσπαθεί να σώσει τους  5-Volt, 18-Volt και 13-Amp από ένα τρομακτικό κατάστημα.

Gameplay

Οι περιπέτειες των ηρώων που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν θα σε αφήσουν σε ησυχία και αποτελούν το story mode, που θα απολαύσεις είτε μόνος, είτε παρέα με έναν φίλο σου. Κάθε περιπέτεια είναι μια διαφορετική στάση στο νησί και για να μπορέσεις να προχωρήσεις στην επόμενη θα πρέπει να καταφέρεις να επιβιώσεις μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών micro –  games. Τόσο σύντομων που δεν θα προλάβεις τις περισσότερες φορές να πάρεις ούτε ανάσα. Θα δοκιμάσουν όχι μόνο τα αντανακλαστικά σου, αλλά και την ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι πολύ γρήγορα τι ζητείται κάθε φορά να κάνεις. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του gameplay είναι η στάση που θα πρέπει κάθε φορά να έχει ολόκληρο το σώμα σου, που θα σου υποδεικνύεται κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα περιπέτεια. Δεν είναι δύσκολο να τις μάθεις, αν και θα χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή. Το καλό είναι ότι έτσι θα γυμνάζεις ταυτόχρονα όχι μόνο το μυαλό, αλλά και το σώμα σου. Κι αν δεν θέλεις να το πιστέψεις, δοκίμασε το παιχνίδι και θα καταλάβεις από την αρχή ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.

Θα βρεις περισσότερα από 200 micro – games και για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα, να σβήσεις τη φωτιά που έχει πάρει ένα σπίτι, να σταματήσεις ένα τρένο στο κατάλληλο σημείο, να προσπεράσεις τον αντίπαλό σου σε αγώνα με πέδιλα του σκι, να βοηθήσεις έναν κόκορα να ξεφύγει από τον Link του The Legend of Zelda, να τσουγκρίσεις ποτήρια δίχως να σπάσουν, να κεράσεις αυτόν που έχει γενέθλια, να ποτίσεις τα λουλούδια, να δείξεις σε ποια μεριά μιας ζυγαριάς υπάρχει το περισσότερο βάρος, να μην αφήσεις τη μύτη σου να στάξει και πολλά άλλα, έξυπνα δημιουργημένα που θα ανακαλύψεις μόνος σου.

Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώξεις να δοκιμάσεις είναι το party mode, με έως τέσσερις παίκτες να γίνονται μάρτυρες της απόλυτης διασκέδασης που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος. Σε περιμένει χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, επισκέψεις στον γιατρό και πολλά άλλα, όλα με την “επένδυση” των micro – games, που λόγω της μεγαλύτερης παρέας θα φανούν σε όλους ακόμα πιο διασκεδαστικά. Όχι μόνο προτείνεται να ασχοληθείς με το party mode, αλλά επιβάλλεται να το κάνεις, διαφορετικά θα χάσεις ένα μεγάλο μέρος της μαγείας του WarioWare Move It! Έτσι και αλλιώς δύο Joy-Cons τουλάχιστον τα έχεις μαζί με την κονσόλα. Όλο και κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή φίλος θα θέλει να σε συνοδεύσει.

warioware1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τεχνικός τομέας

Δεν μπορούμε παρά για μια ακόμα φορά να βγάλουμε το καπέλο στη Nintendo, όχι απλά γιατί χαρίζει απλόχερα τη χαρά του παιχνιδιού, αλλά γιατί προσφέρει ένα τεχνικά άριστο αποτέλεσμα. Η απόκριση στις εντολές μέσω κίνησης είναι άμεση άρα δεν υπάρχει περίπτωση να σε αποσπάσει το οτιδήποτε από τον παράδεισο της ψυχαγωγίας που θα σε μεταφέρουν οι δραστηριότητες του “Caresway Island”, που τιμάει και με το παραπάνω το όνομά του, παίρνοντας μακριά σου τις έννοιες. Η μουσική θα δίνει πάντοτε τον απαραίτητο ρυθμό για να κλιμακώνεις τον βαθμό της προσπάθειάς σου, με τα γραφικά και τα διαφόρων ειδών οπτικά εφέ να προσθέτουν πολλούς πόντους στην ποιότητα.

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου;

Χριστούγεννα πλησιάζουν, η οικογένεια συνήθως μαζεύεται στο σπίτι, οι παρέες σμίγουν ξανά. Αν έχεις ή σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα Nintendo Switch, το WarioWare Move It! είναι το ιδανικό παιχνίδι για να περάσεις αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Προσφέροντας ένα μοναδικό πακέτο που θα θέσει σε εγρήγορση το μυαλό και το σώμα σου, σε συνδυασμό με το χιούμορ και τις ανεξάντλητες επιλογές για ψυχαγωγία, μη διανοηθείς να προσπεράσεις τον Wario  και την παρέα του και πάρε την πόζα που πρέπει, αν δεν θέλεις να μυρίζεις σκόρδο για την υπόλοιπη ζωή σου.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα