29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Nintendo: Παραβιάστηκαν πάνω από 160.000 λογαριασμοί

1 min read
nintendo hacks 800x4501 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Nintendo παραδέχτηκε σήμερα Παρασκευή ότι παραβιάστηκαν πάνω από 160.000 λογαριασμοί χρηστών.

Η παραβίαση που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου συνδέθηκε με το σύστημα Nintendo Network ID, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας ενώ προειδοποίησε ότι ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί ευαίσθητα στοιχεία όπως ψευδώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, περιοχές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παικτών  αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Πριν από τη δήλωση της Nintendo, οι παίκτες διαμαρτύρονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι χάκερ ξόδεψαν εκατοντάδες δολάρια σε νομίσματα Fortnite και άλλα ψηφιακά αγαθά, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα από το  ZDNet.

Η εταιρεία απενεργοποίησε τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω του Nintendo Network ID ενώ όπως δήλωσε θα γίνει επαναφορά των κωδικών πρόσβασης των λογαριασμών που επηρεάζονται. Τα άτομα των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν θα ειδοποιηθούν μέσω email και η Nintendo συνιστά οι χρήστες να ρυθμίσουν την δυνατότητα επαλήθευσης δύο παραγόντων για περισσότερη προστασία μέσα από την ιστοσελίδα της Nintendo, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη.

“Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και για την αναστάτωση που προκλήθηκε”, δήλωσε η Nintendo στην ιαπωνική ιστοσελίδα της. “Στο μέλλον, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ασφάλεια, ώστε να μην συμβούν παρόμοια περιστατικά “.

[Via]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα