19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WhatsApp: Αριθμοί τηλεφώνων εμφανίστηκαν στο Google Search

1 min read
whatsapp | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

INDIA - 2020/04/07: In this photo illustration a WhatsApp logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

0
(0)

Loading

Σύμφωνα με το TechCrunh η WhatsApp έχει επιλύσει ένα πρόβλημα που το οποίο εμφάνιζε αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών του στο Google Search στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βέβαια το όλο θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση και όπως αποκάλυψε ο ερευνητής Athul Jayaram με έδρα την Ινδία ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έως και 300.000 αριθμοί τηλεφώνου εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα αναζήτησης Google εάν κάποιος έψαχνε για “site: wa.me”

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας μπορούν να δημιουργήσουν έναν απλοποιημένο σύνδεσμο για να επιτρέψουν σε άλλους να συνομιλήσουν μαζί τους ή να συμμετάσχουν σε μια ομάδα.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του WhatsApp είπε ότι αυτή η λειτουργία, που ονομάζεται Click to Chat , έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να συνδέονται με τους πελάτες τους.

Η δυνατότητα Click to Chat επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια σύντομη διεύθυνση URL – wa.me/<phoneNumber>που μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους ή τους πελάτες τους για να διευκολύνουν τη γρήγορη συνομιλία χωρίς να χρειάζεται πρώτα να αποθηκεύσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους στη λίστα επαφών τους.

Ο Jayaram ανέφερε ότι οι αριθμοί τηλεφώνων εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα αναζήτησης, επειδή το WhatsApp δεν έδωσε εντολή στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης να αγνοήσουν την ευρετηρίαση αυτών των συνδέσμων – μια δυνατότητα που παρέχουν οι μηχανές αναζήτησης σε οποιονδήποτε διαχειριστή ιστού.

Ωστόσο να ξέρετε ότι χθες Τρίτη το WhatsApp επιβεβαίωσε ότι έκανε τις απαραίτητες αλλαγές και έχει ενημερώσει τους ανιχνευτές ιστού να μην ευρετηριάσουν τους συγκεκριμένους συνδέσμους.

Πληροφοριακά όμως να σας πούμε ότι ο Jayaram δεν είναι το πρώτο άτομο που ανέφερε ότι οι αριθμοί τηλεφώνου WhatsApp ήταν ορατοί στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Το WaBetaInfo, ένας ιστότοπος που παρακολουθεί αλλαγές στο WhatsApp, ανέφερε αυτήν τη συμπεριφορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα