Οι Χάρτες Google προσθέτουν νέες δυνατότητες ασφάλειας εν μέσω πανδημίας

Καθώς χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα , λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, οι Χάρτες Google προσθέτουν μερικές νέες δυνατότητες για να σας κρατήσουν ασφαλείς κατά τις μετακινήσεις σας.

Ειδοποιήσεις μετακίνησης

Όταν ταξιδεύετε σε περιοχές που είναι πιθανό να έχουν περιορισμούς λόγω COVID-19, οι Χάρτες Google θα σας δείχνουν τώρα σημαντικές ειδοποιήσεις και κανονισμούς που προέρχονται από τοπικά πρακτορεία, ώστε να είστε προετοιμασμένοι ανάλογα.

προειδοποίηση διέλευσης χαρτών google
Εικόνα: Google

Η Αργεντινή, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κολομβία, η Γαλλία, η Ινδία, το Μεξικό, οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ είναι οι πρώτες χώρες που θα λαμβάνουν τις νέες ειδοποιήσεις μετακίνησης ενώ η Google ανέφερε ότι θα προσθέσει περισσότερες περιοχές στο μέλλον.

προειδοποίηση περίγραμμα χαρτών google
Εικόνα: Google

Θα μπορείτε να λάβετε επίσης ειδοποιήσεις οδήγησης για σημεία ελέγχου και περιορισμούς COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αυτό θα είναι χρήσιμο όταν διασχίζετε εθνικά σύνορα. Η λειτουργία αναμένεται να δημοσιευτεί πρώτα στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

δοκιμή covid google maps
Εικόνα: Google

Παράλληλα, οι Χάρτες Google θα σας ειδοποιούν ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε την καταλληλότητα του μέρους που πρόκειται να επισκεφτείτε ιδίως όταν είναι ιατρικές εγκαταστάσεις.

Οι ειδοποιήσεις για τον COVID-19 θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, στην Ινδονησία, το Ισραήλ, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και αργότερα στις υπόλοιπες χώρες.

Ειδοποιήσεις συγκέντρωσης πλήθους

Η Google πρόσθεσε επίσης μια δυνατότητα πρόβλεψης πλήθους στις δημόσιες συγκοινωνίες τον περασμένο Ιούνιο, η οποία σας βοηθά να δείτε πόσο κόσμο θα έχει το μέσο μαζικής μεταφοράς που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Εικόνα: Google

Επιπλέον ανανεώνονται κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν ως μέρος των 15ων γενεθλίων των Χαρτών Google όπως η θερμοκρασία, η προσβασιμότητα και πολλά άλλα.

Εικόνα: Google

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950