Τι γνωρίζει η Big Tech για εσάς; Βασικά τα πάντα

Τώρα θα μου πείτε ποια είναι αυτή η Big Tech, μα φυσικά όλα τα καλά παιδιά Facebook, Google, Apple, Twitter, Amazon και Microsoft όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες και τι γνωρίζουν για την προσωπική σας ζωή; μα φυσικά τα πάντα.

Δεν πιστεύω να έχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό, αν ναι, τότε ίσως θέλετε λίγα μαθηματάκια παραπάνω.

Την καλή δουλειά την έκανε λοιπόν ο ιστότοπος  Security Baron  ο οποίος εξέτασε τις πολιτικές απορρήτου του Facebook, της Google, της Apple, του Twitter, του Amazon και της Microsoft και δημιούργησε ένα τρομερά εύχρηστο infographic που δείχνει τους τύπους δεδομένων που συλλέγει κάθε εταιρεία.

Το Facebook φαίνεται να είναι ιδιαίτερα φιλάργυρο και πεινασμένο για δεδομένα αφού συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με την εργασία σας, το εισόδημα σας, το φύλο, τη θρησκεία, τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και φυσικά τις διαφημίσεις που σας αρέσουν και κάνετε κλικ, περιμένετε δεν τελειώσαμε, τον αριθμό τηλεφώνου σας, τη διεύθυνση email, την τοποθεσία σας και τον τύπο συσκευών που χρησιμοποιείτε.

Τώρα πάρτε μιαανάσα….

“Το Facebook είναι ασυνήθιστα επιθετικό”,ανέφερε σχετικά ο ιστότοπος SecurityBaron . “Αυτά όλα τα δεδομένα αξιοποιούνται από διαφημιστικές εταιρείες (ελπίζουμε να είναι για καλό σκοπό) .”

Το Twitter, σε σύγκριση, με τους υπόλοιπους της παρέας φαίνεται να είναι πιο λιτοδίαιτο. Η υπηρεσία microblogging, για παράδειγμα, δεν συλλέγει το όνομα, το φύλο ή τα γενέθλιά σας (όπως το Facebook, η Google και η Microsoft κάνουν όλοι), αλλά γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την τοποθεσία σας και τα βίντεο που παρακολουθείτε.

Για την Google και τη Microsoft δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, παρά μόνο να σκεφτείτε ότι η Google κάνει κουμάντο στο Internet και η Microsoft στα PC με τα Windows, τώρα αναλογιστείτε πόσοι από εσάς χρησιμοποιούν Windows για να μπουν στο Internet και όχι μόνο, ή Android συσκευές οπότε ας το αφήσουμε.

Αξίζει να ρίξετε πάντως μια ματιά στο παρακάτω infographic για να δείτε τι μπορεί να γνωρίζουν τα Facebook, Google, Apple, Twitter, Amazon και Microsoft για εσάς.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967