23 Δεκεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google αντιμετωπίζει ποινή 5 δισ. δολαρίων για παρακολούθηση χρηστών ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Incognito shutterstock website1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google αντιμετωπίζει ποινή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ για παρακολούθηση και καταγραφή των χρηστών της στον δημοφιλή της browser Chrome ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης .

Η αγωγή αξιώνει τουλάχιστον 5.000 $ αποζημίωση ανά χρήστη για παραβιάσεις των νόμων περί υποκλοπών στις ΗΠΑ, καθώς και τοπικούς νόμους περί απορρήτου στην Καλιφόρνια.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται ότι η Google συλλέγει δεδομένα για σκοπούς ανάλυσης, ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την Google και ανεξάρτητα από το αν το πρόγραμμα περιήγησης έχει ρυθμιστεί σε κατάσταση “ανώνυμης περιήγησης” ή σε “ιδιωτική περιήγηση” .

Η Google παρακολουθεί και συλλέγει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών και άλλα δεδομένα δραστηριότητας ιστού, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης κάνει περιήγηση είτε σε incognito είτε σε private mode στον Chrome ή στον Firefox αντίστοιχα

Σύμφωνα με το Reuters, η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες. Σε επίσημη δήλωση, ο Jose Castaneda, εκπρόσωπος της Google, δήλωσε: «Διαφωνούμε έντονα με αυτούς τους ισχυρισμούς» . Ωστόσο, δεν αμφισβήτησε ότι ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα περιήγησης ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. “Όπως δηλώνουμε με σαφήνεια κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα περιήγησής σας” , είπε.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ενώ η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Chrome και η ιδιωτική περιήγηση στον Firefox σάς δίνει την επιλογή να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς να καταγράφεται η δραστηριότητά σας, δεν είναι ωστόσο το μαγικό φίλτρο για πλήρη ψηφιακή ανωνυμία.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), η κυβέρνηση ή ακόμη και ορισμένοι ιστότοποι και διαδικτυακές υπηρεσίες ενδέχεται να εξακολουθούν να σας παρακολουθούν με βάση άλλα αναγνωριστικά, όπως τη διεύθυνση MAC (καμία σχέση με υπολογιστές Apple), τη διεύθυνση IP, τον browser σας, το αναγνωριστικό συσκευής κ.λ.π.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα