27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τελικά ποια υπηρεσία VPN να διαλέξω;

2 min read
40682389930 ed0422ac8e k1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, ταξιδεύετε συχνά ή εργάζεστε σε δημόσια Wi-Fi, σας παραθέτουμε 10 από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή


Ένα VPNVirtual Private Network – είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία για κινητά και υπολογιστές που σας επιτρέπει να αποκρύψετε την τοποθεσία, την ταυτότητα και τη διεύθυνση IP σας από το υπόλοιπο διαδίκτυο. Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN κρυπτογραφούν όλη την διαδικτυακή σας κίνηση και μεταδίδουν μέσω μιας ιδιωτικής σήραγγας private tunnel στους δικούς τους ασφαλείς διακομιστές, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι διαβάζετε ή τι κατεβάζετε – όχι η κυβέρνηση σας, όχι ο ISP σας, αλλά ούτε καν η ίδια η υπηρεσία VPN.

Όλο το περιεχόμενο του διαδικτύου είναι κρυπτογραφημένο – έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να το διαβάσει ακόμα και αν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει – μεταξύ του διακομιστή VPN και της συσκευής σας.

Με αυτόν τον τρόπο, ένα VPN μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα σας, διατηρώντας τα ασφαλή και ανώνυμα ενώ συνδέεστε με τον ηλεκτρονικό σας τραπεζικό λογαριασμό, τον αγαπημένο σας κατάστημα λιανικής πώλησης. Έτσι, αν θέλετε να κρατήσετε τα μηνύματά σας, το ιστορικό περιήγησης ή τα τραπεζικά σας στοιχεία κρυφά, μία υπηρεσία VPN είναι ο τρόπος να το κάνετε.

Οι καλύτερες εφαρμογές VPN αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά εύχρηστες – δεν χρειάζεται να είστε tech guru για να μπορέσετε να τα φέρετε βόλτα.

Έτσι αν ενδιαφέρεστε για τα πλεονεκτήματα ενός VPN, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε αυτό που ζητάτε, σας παραθέτουμε λοιπόν τις 10 καλύτερες υπηρεσίες για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο VPN.

expressvpn

1. ExpressVPN

Απλά η καλύτερη υπηρεσία VPN που μπορείτε να αγοράσετε

Αριθμός διακομιστών: Περισσότεροι από 3,000
Ταχύτητα: Απεριόριστη
VPN τοποθεσίες : 160 σε 94 χώρες
IP addresses: 30,000
Maximum devices supported: 5
24 live chat: Yes
30 day money back guarantee: Yes

Το ExpressVPN είναι το καλύτερο VPN , χάρη στις φανταστικές εφαρμογές του, την ευκολία χρήσης, τις εξαιρετικές ταχύτητες, την εξαιρετική υποστήριξη 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών και την ευρεία συμβατότητα σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε Mac, Windows, iOS, Android ή ακόμα και Linux και BlackBerry. Μπορείτε επίσης να το εγκαταστήσετε στην Android TV, στην κονσόλα παιχνιδιών ή στον οικιακό σας δρομολογητή.

Για όσους είναι νέοι στον κόσμο του VPN, το ExpressVPN είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση και πολύ εύκολο στο σετάρισμα του και στην εκκίνηση του. Για όσους αναζητούν πιο σύνθετες και προηγμένες επιλογές, προσφέρει επίσης ένα kill switch και προστασία από διαρροές DNS – επιπλέον έχετε κρυπτογράφηση σε βιομηχανικό επίπεδο και υπάρχει μια σαφής πολιτική καταγραφής.

Η υπηρεσία επίσης πρόσφατα αναβαθμίστηκε και υποστηρίζει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις ανά λογαριασμό.

Αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix και σε άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής όπως το HBO Go, το Hulu ή το Sky Go – Express είναι απλά ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής. Έχει μια ομάδα που συνεχώς εξασφαλίζει και σας παρέχει πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες και σας βοηθά να βρείτε τις σωστές τοποθεσίες διακομιστών με εξυπηρέτηση πελατών 24/7.

Μια τελευταία προσθήκη σε αυτή την υπηρεσία είναι η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Έτσι, μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για 30 ημέρες και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε εύκολα να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, σαν να μην τρέχει τίποτα.

surfshark

2. Surfshark

Το νέο αυτό VPN είναι επίσης ένα από τα καλύτερα

Αριθμός διακομιστών: 800+
Τοποθεσίες διακομιστών: 50+
IP addresses: N/A
Maximum devices supported: Unlimited
24 live chat: Yes
30 day money back guarantee: Yes

Σε γενικές γραμμές, το Surfshark είναι γρήγορο και ισχυρό, με προηγμένα χαρακτηριστικά και είναι ικανό να παρακάμπτει εύκολα τους περιορισμούς των διακομιστών που πιθανόν να έχει η τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

Η διετής συνδρομή κοστίζει μόνο 1,99 δολάρια το μήνα, κάτι που είναι νομίζω εξαιρετικό. Δεν υπάρχει όμως δυνατότητα δωρεάν δοκιμής, που σημαίνει ότι πρέπει να δεσμευθείτε για δύο χρόνια αμέσως ή να πληρώσετε για ένα μήνα πρώτα εάν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Τα άλλα προβλήματα που ίσως θελήσετε να προσέξετε είναι η έλλειψη online υποστήριξης πέρα από τη ρύθμιση και το γεγονός ότι ορισμένοι από τους διακομιστές έχουν τις φυσικές τοποθεσίες τους χωρισμένες ανά IP βάση της τοποθεσίας που βρίσκεστε, που σημαίνει ότι ανάλογα με από πού συνδέεστε, θα μπορούσατε να καταλήξετε με αργή σύνδεση.

vanish

3. IPVanish

Μια άλλη κορυφαία υπηρεσία VPN που προσφέρει 10 ταυτόχρονες συνδέσεις και εξαιρετική υποστήριξη

Αριθμός διακομιστών: 1,300
Τοποθεσίες διακομιστών: 75+
IP addresses: 40,000+
Maximum devices supported: 10
24 live chat: Yes
30 day money back guarantee: Yes

Στην τρίτη σειρά έρχεται το IPVanish – μια φανταστική υπηρεσία VPN που μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 1.300 διακομιστές σε περισσότερες από 75 χώρες, 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών και 10 ταυτόχρονες συνδέσεις διαθέσιμες τη φορά.

Το IPVanish λειτουργεί σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων Mac, Windows, Android και iOS. Οι εφαρμογές γραφείου προσφέρουν πολλές επιλογές που θα κρατήσουν τους επαγγελματίες ευτυχείς, ενώ η απλότητα της εργασίας είναι και εκεί για όλους. Επίσης οι ταχύτητες είναι εξαιρετικές.

Η έλλειψη ενός kill switch στην mobile έκδοση της εφαρμογής μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για μερικούς, αλλά γενικά όλα δουλεύουν ρολοϊ. Κατά την αγορά αυτού του VPN, είστε καλυμμένοι από μια επταήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Ωστόσο, η τιμή συνδρομής είναι πολύ υψηλή και η βάση των ΗΠΑ ενδέχεται να είναι αρνητική για ορισμένους δυνητικούς πελάτες.

nordvpn

4. NordVPN

Εξακολουθεί να είναι η πιο διάσημη υπηρεσία VPN στον κόσμο παρά τα κακά μαντάτα

Αριθμός διακομιστών: 5,600+
Τοποθεσίες διακομιστών: 60+
IP addresses: N/A
Maximum devices supported: 6
24 live chat: Yes
30 day money back guarantee: Yes

Εάν χρειάζεστε απόλυτη ασφάλεια, τότε το NordVPN είναι μια από τις επιλογές για εσάς, χάρη στην κρυπτογράφηση της τάξεως 2048-bit. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, οι πάνω από τους  5.500 διακομιστές βρίσκονται σε πάνω από 60 χώρες. Η υπηρεσία έχει κάποια ατού όπως ισχυρή προστασία διαρροής DNS, δύο kill switches και εξαιρετικές ταχύτητες σύνδεσης.

Οι μοναδικές δυνατότητες του NordVPN περιλαμβάνουν επεκτάσεις διακομιστή μεσολάβησης για χρήστες όπως Bitcoin, PayPal, πιστωτικές κάρτες, Chrome και Firefox. Επιπλέον, παίρνετε το SmartPlay, το οποίο σας βοηθά να ξεπεράσετε πιθανόν γεωγραφικούς περιορισμούς, καθιστώντας το ιδανικό για να παρακολουθήσετε Netflix, Amazon Prime Video ή BBC iPlayer στο εξωτερικό.

Και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να τα λύσετε με τη βοήθεια των άρθρων του κέντρου υποστήριξης του NordVPN, της υποστήριξης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή των επιλογών υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας.

Το κυρίως όμως μειονέκτημα, είναι ότι η υπηρεσία αντιμετώπισε προβλήματα με συνδέσεις διακομιστή. Πάντως η παραβίαση των δεδομένων που υπέστη η υπηρεσία τον Οκτωβριο κλόνισε την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Με πολλές διαθέσιμες επιλογές πληρωμής, σίγουρα θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

kwjKFtWKhZTEcUR84J9uPZ 650 80 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

5. Hotspot Shield

Μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία VPN με μια δελεαστική δωρεάν επίσης επιλογή

Αριθμός διακομιστών: 2,500
Τοποθεσίες διακομιστών: 70+
Maximum devices supported: 5
24 live chat: Yes
30 day money back guarantee: No

Το Hotspot Shield είναι κυρίως διάσημο για την πληθώρα επιλογών στην διαμόρφωση του τελικού πακέτου και γι αυτό συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN, λόγω της ποιότητας του premium πακέτου που προσφέρει.

Το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι μια σούπερ φτηνή τιμή. Εάν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο ελάχιστο κόστος του ExpressVPN, το Hotspot Shield είναι μια αξιοπρεπή φθηνή επιλογή ενώ έχει τους περιορισμούς του έναντι του ανταγωνισμού. Για παράδειγμα, η έλλειψη υποστήριξης για το πρότυπο OpenVPN σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το σετάρετε στο δρομολογητή σας, την κονσόλα παιχνιδιών ή το Chromebook για τα οποία δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

Υπάρχει δωρεάν δοκιμή της πληρωμένης υπηρεσίας, αν θέλετε να το δοκιμάσετε – προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν χρήσης.

windscribe

6. WindScribe

Απλά, λιτά κι ωραία με Killer feature και – απεριόριστες συνδέσεις

Αριθμός διακομιστών: 400
Τοποθεσίες διακομιστών: 60
Maximum devices supported: Unlimited
24 live chat: No
30 day money back guarantee: No

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της υπηρεσίας VPN είναι η άψογη εξυπηρέτηση που σας προσφέρει μέχρι και 10GB ανά μήνα και μια πληρωμένη ρυθμιζόμενη υπηρεσία που σας επιτρέπει να συνδέσετε από όσες συσκευές ταυτόχρονα θέλετε. Τα άλλα VPN σας επιτρέπουν μόνο πέντε με δέκα κάθε φορά.

Η υπηρεσία VPN είναι συμβατή με πολλές πλατφόρμες – συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών και των αποκωδικοποιητών Amazon Fire και Kodi TV. Η υπηρεσία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σύνδεσης, έχει ευρεία γεωγραφική εμβέλεια με εκατοντάδες εξυπηρετητές και παρουσιάζει ένα ελκυστικό, αν και ελάχιστο, περιβάλλον χρήστη. Είναι επίσης μία από τις καλύτερες υπηρεσίες για σύνδεση με Netflix.

Ωστόσο, η απόδοση του δικτύου του Windscribe δεν είναι εξίσου εντυπωσιακή. Οι έλεγχοι δείξανε σημαντικές καθυστερήσεις.

Μπορείτε να πληρώσετε και με bitcoin και δεν χρειάζεται καν να δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η υπηρεσία έχει έδρα στον Καναδά. Το μόνο χαρακτηριστικό που της λείπει ωστόσο είναι ένα kill switch που σας επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ πλοηγείστε να διακόψετε την σύνδεση σας. Ωστόσο, η υπηρεσία Airscribe υποστηρίζει ότι το ενσωματωμένο τείχος προστασίας της αποτρέπει τη διαρροή δεδομένων.

cyberghost

7. CyberGhost

Μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN με άφθονους διακομιστές για να διαλέξετε

Αριθμοί διακομιστών: 3,700+
Τοποθεσίες διακομιστών: 60+
IP addresses: N/A
Maximum devices supported:
24 live chat: No
30 day money back guarantee: No

Το CyberGhost διαθέτει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, με βολικά κουμπιά στην έκδοση για τα Windows για streaming media, αρχεία torrent, προστασία των μεταδόσεών σας Wi-Fi και αποφυγή λογοκρισίας.

Υπάρχουν περίπου 3.700 σημεία σύνδεσης CyberGhost σε περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται να δώσετε το πραγματικό σας όνομα, απλώς μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εργασίας και μπορείτε να πληρώσετε και σε bitcoin (αν έχετε) για να παραμείνετε σχεδόν ανώνυμος. Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες ολοκληρωμένες υπηρεσίες VPN, μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας από τις ρυθμίσεις δικτύου του λειτουργικού σας συστήματος ή να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό OpenVPN. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ των πρωτοκόλλων VPN και να ρυθμίσετε έναν οικιακό δρομολογητή Wi-Fi για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το CyberGhost όλη την ώρα.

βεαρ

8. TunnelBear

Μια πολύ καλή επιλογή για τους γενικά αρχαρίους στα VPN

Αριθμός διακομιστών: 1,000
Τοποθεσίες διακομιστών: 20+
IP addresses: N/A
Maximum devices supported: 5
24 live chat: No
30 day money back guarantee: No

Το Goldilocks έχει αγαπήσει το TunnelBear, καθώς είναι κατάλληλο για τους αρχάριους στα VPN. Έχει ένα φιλικό, εύκολο στη χρήση interface ενώ προσφέρει ένα περιορισμένο δωρεάν σχέδιο που είναι ιδανικό για περιστασιακή χρήση σε αεροδρόμια και καφέ.

Είναι απλό αλλά προσφέρει και μία πληθώρα επιλογών, έχει πάνω από 1.000 διακομιστές σε 20 περίπου χώρες και χαρίζει μεγάλη βοήθεια ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Το TunnelBear είναι σχεδόν ίσο κατά μέσο όρο σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες που εξετάσαμε. Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας εξηγώντας τις πολιτικές και τα πρωτόκολλά της σε απλά αγγλικά.

Τέλος, αυτή η μικροσκοπική καναδική εταιρεία ανήκει σήμερα στον γίγαντα McAfee, ο οποίος μπορεί να σημαίνει ότι το TunnelBear υπόκειται σε εντάλματα έρευνας των Η.Π.Α.

yQyVjSpTF6gTcNH7hrsXWg 650 80 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

9. StrongVPN

Μια μεγάλη επιλογή VPN αν χρειάζεστε έως και 12 συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα

Αριθμός διακομιστών: 650+
Τοποθεσίες διακομιστών: 26
IP addresses: ??
Maximum devices supported: 12
24 live support: Yes
30 day money back guarantee: No

Το StrongVPN είναι ένα ισχυρό VPN, το οποίο είναι ιδανικό για την παράκαμψη απαγορεύσεων της περιοχής σας. Ωστόσο, πέρα από τα βασικά, προσφέρει μερικά μοναδικά επιπλέον οφέλη.

Το πραγματικά ελκυστικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να έχετε μέχρι και 12 συσκευές που εκτελούν StrongVPN ταυτόχρονα, κάτι που είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις συσκευές σας και εξακολουθεί να έχει μείνει κάποια. Αλλά αυτό εξισορροπείται από την έλλειψη λεπτομερειών, όπως πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησης διακομιστή ή τις ρυθμίσεις DNS, και το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσετε ένα σχετικά υψηλό τίμημα για ακόμη και μια ετήσια συνδρομή σε σύγκριση με τους αντιπάλους VPN. Δεν έχετε επίσης δωρεάν δοκιμή, καθώς το καλύτερο StrongVPN προσφέρει εδώ είναι μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε πρώτα ανεξάρτητα από το τι.

Παρόλα αυτά,σας παρέχει 24/7 υποστήριξη πελατών, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής βοήθειας με πιο περιορισμένους χρόνους έναρξης, καθώς και μια καλή ταχύτητα σε σχεδόν κάθε τοποθεσία του διακομιστή, γεγονός που καθιστά τουλάχιστον passable για κάθε είδους χρήστη.

vyprpvpn
10. VyprVPN

Ένα εξαιρετικά ασφαλές VPN που αξίζει τη θέση του στο σημερινό top ten

Αριθμός διακομιστών: 700+
Τοποθεσίες διακομιστών: 70+
IP addresses: 200,000+
Maximum devices supported: 5
24 live chat: No
30 day money back guarantee: No

Το VyprVPN είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές VPN εκεί έξω, χάρη στην υπηρεσία που έχει έδρα στην Ελβετία. Αυτό σημαίνει 73 τοποθεσίες server με zero-knowledge DNS καθώς και το δικό του διάσημο πρωτόκολλο Chameleon, το οποίο σας επιτρέπει να συνδεθείτε ακόμα και σε χώρες που εμποδίζουν VPN – yup, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Υποστηρίζει Mac, Windows, iOS και Android, καθώς και Android TV, QNAP, BlackPhone και Anonabox. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες λήψης. Προηγουμένως, η VyprVPN κατηγορήθηκε για τη χρήση της καταγραφής των συνδέσεων του χρήστη, ακόμα και αν ήταν μόνο 30 ημέρες καταγραφής των χρόνων σύνδεσης των λεπτομερειών και των διευθύνσεων IP. Τώρα όμως, η υπηρεσία έχει αναθεωρήσει την πολιτική της με πλήρη ανωνυμία και μηδενική καταγραφή, διατηρώντας τις πληροφορίες σας πραγματικά ιδιωτικές.

Ορισμένα ζητήματα διακομιστών που εντοπίστηκαν κατά καιρούς δεν μας ανησυχούν, καθώς γενικά το VyprVPN έχει πολύ καλές επιδόσεις. Προσιτές τιμές και αυτό είναι που το κάνει πραγματικά μια ελκυστική προσφορά.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να ξεδιαλύνετε λίγο τα πράγματα με το VPN και με τις επί πληρωμή υπηρεσίες που υπάρχουν εκεί έξω.

Μπορείτε να διαλέξετε όποια υπηρεσία σας βολεύει ανάλογα πάντα με τα βαλάντια που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η κάθε υπηρεσία.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα