25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πτώση 10% στο τζίρο των smartphones τους πρώτους 3,5 μήνες του 2020 στην Ελλάδα

1 min read
smartphones 20181 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σημαντική αναμένεται να είναι η επίπτωση της κρίσης υγείας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και στην αγορά των smartphones.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες 14 εβδομάδες του 2020 ο τζίρος της αγοράς των smartphone στην Ελλάδα μειώθηκε 10% στα 71,4 εκατ. ευρώ έναντι των 78,6 εκατ. ευρώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα.

Η ποσοστιαία μείωση είναι μεγαλύτερη όσον αφορά τα τεμάχια.

Η ποσοστιαία μείωση στα τεμάχια διαμορφώθηκε στο 19,7% καθώς μέχρι τα μέσα Απριλίου πουλήθηκαν συνολικά 284 χιλ. smartphone, έναντι 354,1 χιλ. το 2019. Προφανώς η αγορά «πάγωσε» από τη στιγμή που επιβλήθηκε το lockdown.

Όπως εκτιμάται οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά και τους επόμενους μήνες συνέπεια της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Προφανώς η συρρίκνωση της εν λόγω αγοράς φέτος δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα αφού σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές και σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), αναμένεται μείωση παγκοσμίως κοντά στο 11%, ωστόσο οι αναλυτές πιστεύουν ότι η παγκόσμια αγορά θα ανακάμψει το 2021 κυρίως της αύξησης της διείσδυσης της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας 5G.

πηγή: infocom.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα