24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Bill Gates μας προειδοποίησε για την επιδημία του κοροναϊού πριν από 5 χρόνια

1 min read
Bill Gates outbreak feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο γνωστός σε όλους μας συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας ότι στην παιδική του ηλικία, οι άνθρωποι φοβούνταν έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ωστόσο, οι καιροί άλλαξαν και πριν από 5 χρόνια σε μία συνέντευξη του είχε πει: “Αν κάτι μπορεί να σκοτώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες δεκαετίες, είναι πολύ πιθανό να είναι ένας πολύ μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος. Όχι βλήματα, αλλά μικρόβια! “.

Γιατί όμως το είπε αυτό;

Σύμφωνα με τον Gates, χώρες από όλο τον κόσμο έχουν επενδύσει πολλά στην πυρηνική ανάπτυξη, ωστόσο οι επενδύσεις στο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παρέμειναν ελλιπείς. Πάρτε για παράδειγμα τον ιό Ebola, που ξέσπασε στις αφρικανικές χώρες το 2014 και εξαπλώθηκε ραγδαία όχι επειδή το σύστημα δεν λειτούργησε, αλλά επειδή δεν υπήρχε κανένα σύστημα για τον έλεγχο της επιδημίας. Όταν ο Ebola άρχισε να εξαπλώνεται, δεν υπήρχε ομάδα επιδημιολόγων που να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί όπως και μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και κανείς δεν ήταν εκεί “να αναζητήσει προσεγγίσεις θεραπείας” για να θεραπεύσει την ασθένεια.

Ο πρώην CEO της Microsoft συνέκρινε επίσης την πραγματική κατάσταση με τη δημοφιλή ταινία του Χόλιγουντ, Contagion, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες πανδημικές ταινίες όλων των εποχών. Ωστόσο, είπε ότι ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ διαφορετικός από το Χόλιγουντ και δεν έχει πάντα “όμορφους επιδημιολόγους” για να σώσουν τον κόσμο.

techlog.gr – COVID-19 tracker από την Microsoft

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να λάβουν οι χώρες για να αποτρέψουν μια αναδυόμενη πανδημία. Ανέλυσε επίσης την περίπτωση της ισπανικής γρίπης του 1918, λόγω της οποίας περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο Γκέιτς δήλωσε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τώρα θα είναι καταστροφικό και πολύ άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Αν στη σήμερον ημέρα σε μία εποχή τόσο μεγάλων τεχνολογικών εξελίξεων οι χώρες εφάρμοζαν αυτήν την τεχνολογία σε ένα σωστό σύστημα αυτό θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την επόμενη πανδημία, όμως δυστυχώς αυτό δε συνέβη.

techlog.gr – Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κοροναϊού

Στο τέλος επισήμανε ότι εάν υπάρχει ένα καλό πράγμα που προέκυψε από την επιδημία του ιού Ebola είναι ότι αφύπνισε τις χώρες και άρχισαν να εργάζονται και να επενδύουν σε ένα σωστό σύστημα.

Όμως εάν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις ξεκινούσαν να εργάζονται από εκείνη την χρονική στιγμή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ίσως να μην χρειαζόταν σήμερα να μιλάμε για πανδημία του νέου κοροναϊού.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα