Απλές οδηγίες για την άυλη συνταγογράφηση

Ξεκίνησε από σήμερα το σύστημα άυλης συνταγογράφησης.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, κατά τη συνταγογράφησή τους από τον ιατρό δεν απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά δίνεται η  δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους  τηλέφωνο(sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Για τους πολίτες (για ενεργοποίηση της υπηρεσίας)

  1.  Πηγαίνετε στο gov.gr
  2. Επιλέξετε “Υγεία και Πρόνοια”
  3. Επιλέξτε υποκατηγορία “Φάκελος Υγείας”
  4. Επιλέξτε “Άυλη συνταγογράφηση”
  5. Χρησιμοποιείστε τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας για να εισέλθετε στην υπηρεσία.
  6. θα ζητείται επιβεβαίωση του κινητού ή και του email σας για να ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση για να λαμβάνετε τη συνταγή είτε με SMS ή και με email.

Για τον γιατρό

Όπως και μέχρι πρότινος ο γιατρός θα μπορεί να εισέρχεται στο e-prescription.gr και στη συνέχεια θα καταχωρεί τη συνταγή, όμως για τους πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση η συνταγή θα αποστέλλεται είτε με SMS  ή και με e-mail και θα σχετίζεται και με τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Βρείτε εδώ  αναλυτικές οδηγίες για τον ιατρό.

Για τους φαρμακοποιούς

Όταν ο πολίτης λάβει τη συνταγή με SMS ή με email από τον γιατρό θα την επιδεικνύει στον φαρμακοποιό που θα την εκτελεί είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής είτε τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Αφού τη βρει θα αποστέλλεται SMSή/και e-mail στον πολίτη με το PIN που δημιουργήθηκε για την αυθεντικοποίηση του και όταν εισάγει ο φαρμακοποιός το PIN τότε θα μπορεί να ανακτήσει και να εκτελέσει τη συνταγή.

Βρείτε εδώ  αναλυτικές οδηγίες για το φαρμακοποιό.

Πηγή: e-prescription.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967