25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

To Youtube μειώνει την προεπιλεγμένη ποιότητα video στο κανονικό για τον επόμενο μήνα

1 min read
YouTube Logo 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το YouTube ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ποιότητα streaming για χρήστες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg .

Η απόφαση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του YouTube ότι μειώνει την ποιότητα streaming για τους χρήστες στην Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η ευρυζωνική καταπόνηση, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της εξάπλωσης του νέου coronavirus.

Από προεπιλογή, τα βίντεο θα αρχίσουν να αναπαράγονται σε ποιότητα τυπικής ευκρίνειας (480p), σύμφωνα με το Bloomberg . Οι χρήστες που θέλουν να παρακολουθήσουν βίντεο με υψηλή ευκρίνεια μπορούν να το κάνουν, αλλά πρέπει να επιλέξουν χειροκίνητα αυτήν την επιλογή.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις κυβερνήσεις και τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων σε όλο τον κόσμο για να συμβάλουμε στο ελάχιστο στην καταπόνηση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κατάστασης», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση του Bloomberg .

Το YouTube όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που μειώνει το bitrate, καθώς και το  Netflix έχει μειώσει το bitrate του στην Ευρώπη  κατά 25%. Η Apple έκανε παρόμοια βήματα και η Amazon μειώνει επίσης το μέσο bitrate της στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση , αν δημιουργηθούν ευρυζωνικά προβλήματα.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται και μαθαίνουν από το σπίτι, οι ανησυχίες σχετικά με το αν θα αντέξουν τα ευρυζωνικά δίκτυα συνεχίζουν να αυξάνονται. Και δεν επηρεάζει μόνο τις πλατφόρμες streaming video: σήμερα, η Sony ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις λήψεις του PlayStation στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να “διατηρηθεί η πρόσβαση στο Internet για ολόκληρη την κοινότητα”.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα