Κοροναϊός: Τηλεφροντίδα για ηλικιωμένους από τον Δήμο Τρικκαίων και e-trikala

Για ακόμα μία φορά ο δήμος Τρικκαίων καινοτομεί παρέχοντας τη λεγόμενη υπηρεσία τηλεφροντίδας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που είναι κλεισμένοι σπίτια τους.

Συγκεκριμένα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε τρικαλινούς και τρικαλινές ηλικιωμένους/ες και άτομα ευπαθών ομάδων μέσω της τεχνολογίας μέσω της υπηρεσίας τηλεφροντίδας, όπως:

– Διάθεση τηλεσαχκαρόμετρου με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου(internet) για τηλεπαρακολούθηση των τιμών σακχάρου, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό.

– Διάθεση σε μοναχικούς ηλικιωμένους  set αισθητήρων “έξυπνης οικίας” (πχ κίνησης, άνοιγμα εξώπορτας, θερμοκρασίας, κουμπί έκτακτης κλήσης σε βοήθεια ) για τηλεπαρακολούθηση μέσω διαδικτύου, από το κέντρο τηλεφροντίδας, τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Δείτε εδώ σχετικά για την ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η δωρεάν παραχώρηση γίνεται με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημία.

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala διευκολύνουν τις συνθήκες για ηλικιωμένους/ες και άτομα ευπαθών ομάδων με χρόνια νοσήματα (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης).

Ο εξοπλισμός του Κέντρου Τηλεφροντίδας, δίνεται για χρήση, σε συνεργασία και με ιδιώτες ιατρούς στον Δήμο Τρικκαίων, μέχρι και τον Ιούνιο 2020. Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 Οι ενδιαφερόμενοι ηλικιωμένοι και συγγενείς τους, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και οι θεράποντες ιατροί τους, μπορούν να επικοινωνούν με την e-trikala A.E.( στο 2431022899 κ. Ματίνα Οικονόμου), για ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα ένταξης τους στο πρόγραμμα τηλεφροντίδας.

Το πρόγραμμα τηλεφροντίδας του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala AE πληροί όλες τις σχετικές προδιαγραφές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων από τον υπάρχοντα εξοπλισμό, η διάθεσή του θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια.

Τα προγράμματα τηλεφροντίδας ασθενών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων υλοποιούνται για πάνω από δέκα χρόνια, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το γραφείο Τύπου

 

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967