26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning)

1 min read
unnamed | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η αυξανόμενη εξάπλωση του COVID-19 δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα μας, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε γνώση ότι η IpHost σε συνεργασία με την εταιρεία WIDE Services,  πιστοποιημένο Συνεργάτη του Moodle σε Ελλάδα και Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, αναλαμβάνουν μία πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και με τα μέσα που διαθέτουν με το να υποστηρίξουν τους  εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αποφασίστηκε να παρέχουν δωρεάν, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού,  τα απαραίτητα μέσα για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle LMS και του BigBlueButton™. Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη Open Source πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παγκοσμίως και το BigBlueButton το πιο διαδεδομένο Open Source λογισμικό σύγχρονης εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κοροναϊού.

Οι μαθητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στην προσωποποιημένη πλατφόρμα e-learning, στην οποία οι καθηγητές τους θα αναρτούν τη διδακτέα ύλη και θα κάνουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο σαν να ήταν στο σχολείο τους.

Η IpHost και η WIDE Services, έχουν υλοποιήσει όλη την κατάλληλη υποδομή για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που παρείχαν μέχρι τώρα τα μαθήματά τους δια ζώσης και να μπορούν πλέον να συνεχίσουν να λειτουργούν εξ’αποστάσεως.

Η εμπειρία των δύο εταιρειών εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Με την προτεινόμενη λύση, οι οργανισμοί θα μπορούν να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου επανέλθουν οι ρυθμοί στην κανονικότητα.

Μέσω των εφαρμογών στην υποδομή μας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί:

Να παρέχουν υπηρεσίες σύγχρονης εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν οι μαθητές του σχολείου τους, του κέντρου ξένων γλωσσών, του φροντιστηρίου Μ.Ε. κλπ, να παρακολουθούν το μάθημα με τον καθηγητή από τον χώρο του και τους μαθητές τους από τα σπίτια τους.
Να διοργανώσουν σεμινάρια ή διαλέξεις, επιτρέποντας την συμμετοχή εξ’ αποστάσεως σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτά.
Να έχουν τη δική τους πλατφόρμα όπου θα μπορούν να ανεβάζουν το εκπαιδευτικό τους υλικό.
Να έχουν πλήρη τεχνική υποστήριξη στην όλη διαδικασία.

Για να ενεργοποιηθούν όλες οι παραπάνω δωρεάν υπηρεσίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να συμπληρώσουν τη  φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση www.iphost.net/freeclass/ με όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να σταλούν μέσω email οι οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα e-lessons και να ξεκινήσουν άμεσα.

Μόλις  σταλούν τα στοιχεία εισόδου, θα μπορούν να ανεβάσουν ότι εκπαιδευτικό υλικό έχουν στη διάθεση τους χωρίς κανένα περιορισμό. Η πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνει την δυνατότητα να ορίσουν μέχρι 3 ταυτόχρονες αίθουσες/ομάδες των 20 ατόμων για live συνεδρίες/μαθήματα καθώς και θα μπορούν να αξιοποιούν αυτές τις αίθουσες όσες ώρες της ημέρας επιθυμούν.

Το σημαντικό κομμάτι σε όλη την ιστορία είναι ότι με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ΔΕΝ υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση στο να συνεχίσουν τη χρήση της υπηρεσίας μετά τη λήξη των εκτάκτων μέτρων.

Η συγκεκριμένη παροχή σύμφωνα με τις δύο εταιρείες εντάσσεται στα πλαίσια των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει στη χώρα μας και δεν είναι δυνατή η παραμετροποίηση τους για κάλυψη περισσότερων ομάδων/ατόμων μέσω του συστήματος αυτού. Εάν, ωστόσο, οι ανάγκες του εκπαιδευτικού ιδρύματος ή της εταιρείας των ενδιαφερομένων είναι πολύ περισσότερες από αυτές, μπορούν να επικοινωνήσουν με την IpHost ώστε να σχεδιαστεί μια εξειδικευμένη λύση.

Με αυτή την πρωτοβουλία, οι εταιρείες IpHost και WIDE Services πραγματικά στηρίζουν τον πληγέντα κλάδο της εκπαίδευσης και δίνουν μια ανάσα ελπίδας, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πηγή: IpHost

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα