Το Xbox Series X θα έχει μια GPU 12 Teraflop

Το επικείμενο Xbox Series X της Microsoft θα είναι πραγματικά ένα θηρίο  σύμφωνα με τις διαρροές

Το πιο σημαντικό είναι ότι το Xbox Series X θα έχει μια GPU 12 Teraflops επεξεργαστικής ισχύος – αυτή είναι  διπλάσια απόδοση της GPU που βρίσκεται στο Xbox One X και οκτώ φορές εκείνη του Xbox One. Στο blogpost που περιγράφει λεπτομερώς αυτές τις αναβαθμίσεις υλικού, ο επικεφαλής της Xbox της Microsoft, Phil Spencer, γράφει:

“Το Xbox Series X κάνει το επόμενο βήμα προσφέροντας σας μεγαλύτερους και πιο εξελιγμένους κόσμους παιχνιδιών. ”

Το Xbox Series X θα διαθέτει Variable Rate Shading , το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικότερα τη GPU με τη στόχευση σημαντικών χαρακτήρων ή περιβαλλοντικών αντικειμένων, αντί να ξοδεύουν κύκλους GPU σε όλα τα μεμονωμένα pixels σε μια σκηνή.

Έτσι  “έχει σταθερούς ρυθμούς καρέ και υψηλότερη ανάλυση, χωρίς να επηρεάζει την τελική ποιότητα εικόνας”.

Θα υπάρξει επίσης υποστήριξη για hardware accelerated ray-tracing Xbox X, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να περιμένουν καλύτερα εφέ φωτισμού, συμπεριλαμβανομένων των αντανακλάσεων και περισσότερων παιχνιδιών που βελτιστοποιούνται για τη χρήση αυτής της λειτουργίας.

Επιπλέον, ο Spencer αποκαλύπτει ότι το Xbox Series X θα διαθέτει αποθήκευση SSD, dynamic latency input, HDMI 2.1, and 120FPS support .

Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης αλλά αναμένουμε όπως και  Xbox να αναφερθεί σίγουρα στο E3 , οπότε μείνετε συντονισμένοι.

beebom

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947