Κοροναϊός: Έτοιμο το εμβόλιο για τις πρώτες κλινικές δοκιμές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εταιρεία βιοτεχνολογίας από την Αμερική Moderna ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμο, για τις πρώτες κλινικές δοκιμές, το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.


Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Moderna απέστειλε το πειραματικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού σε Αμερικανούς κυβερνητικούς ερευνητές μόλις έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της επιδημίας και οι αρχικές δοκιμές του ωστόσο θα μπορούσαν να αρχίσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου, αλλά η διαδικασία των δοκιμών και των εγκρίσεων θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η Moderna (MRNA) δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρώτη παρτίδα του νέου εμβολίου για το κοροναϊό, που ονομάζεται mRNA-1273, έχει σταλεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), ενώ τα πρώτα φιαλίδια του πειραματικού εμβολίου θα χρησιμοποιηθούν σε μια προγραμματισμένη μελέτη Φάσης 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία συνήθως περιλαμβάνει τη δοκιμή ενός εμβολίου σε ένα μικρό αριθμό υγιών ανθρώπων.

Σε σχετική δήλωση ο διευθυντής του NIAID Anthony Fauci δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου και να γίνει έτσι το “πρώτο βήμα” για το πολυπόθητο εμβόλιο, ενώ στην μελέτη θα συμμετάσχουν 45 άτομα.

Τη σχετική είδηση βέβαια είχε αναφέρει πρώτη η Wall Street Journal, η οποία δήλωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου θα δοκιμαστούν σε εθελοντές για να δουν πως ανταποκρίνονται στο εμβόλιο και αν τελικά παράγονται τα επιθυμητά αποτελέσματα και υπάρχει ανοσοποίηση στον ιό.

Αλλά ακόμα και να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία λόγω της «έκτακτης ανάγκης», για να μπορέσει να διατεθεί στο ευρύ κοινό θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο ή 18 μήνες, όπως δήλωσε σχετικώς ο Fauci.

edition.cnn.com

Δείτε επίσης

Κοροναϊός: Πόσο επιβιώνει σε επιφάνειες ή σε τρόφιμα;

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950