29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Windows 10: Προσοχή η ενημέρωση KB4532693 ενδέχεται να κρύβει ή ακόμη και να διαγράφει αρχεία

1 min read
windows bugs 1 1280x7201 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά η Microsoft κατάφερε να τα κάνει και πάλι μούσκεμα με τις ενημερώσεις για τα  Windows 10 .


Αυτό που συμβαίνει με την ενημέρωση KB4532693 δεν είναι κάποιο μικρό πρόβλημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διαγραφή αρχείων.

Η KB4532693 κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου και υποτίθεται ότι είναι μια δευτερεύουσα ενημέρωση που περιλαμβάνει μία συνηθισμένη δέσμη βελτιώσεων ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων. Αλλά όπως έχει φανεί και στο παρελθόν η Microsoft, φαίνεται ότι είναι αρκετά καλή για να τα θαλασσώνει και κυρίως εξαιτίας αυτών των διορθώσεων σφαλμάτων.

Μετά λοιπόν την ενημέρωση οι χρήστες άρχισαν να διαμαρτύρονται καθώς όταν έμπαιναν στα Windows 10, έβλεπαν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και καμία από τις προσαρμογές που είχαν κάνει π.χ.σε αρχεία ή ακόμα και τα εικονίδια που είχαν στην επιφάνεια εργασίας τους είχαν εξαφανιστεί.

Βάσει κάποιων ερευνών αποκαλύφτηκε ότι η KB4532693 ενδέχεται να φορτώνει ένα προσωρινό προφίλ χρήστη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης, αλλά στη συνέχεια δεν επαναφέρει το προεπιλεγμένο προφίλ του χρήστη .

Ορισμένοι χρήστες που έχουν επηρεαστεί έχουν κατορθώσει να επαναφέρουν τα προφίλ τους και τα αρχεία τους με κάποιες “ψαγμένες” ενέργειες, για προχωρημένους χρήστες όπως επεξεργασία μητρώου και αρχειοθέτηση αρχείων.

Άλλοι χρήστες, ωστόσο, δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί και με άλλα λόγια, χάθηκαν όλα τα αρχεία τους και ο μόνος τρόπος για να τα αποκαταστήσουν είναι με επαναφορά του συστήματος από κάποιο σημείο επαναφοράς, το οποίο δυστυχώς μπορεί επίσης να είναι ένα από τα αρχεία που εξαφανίστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Microsoft αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί περισσότερα,

Προς το παρόν μπορείτε να καταργήσετε την προβληματική ενημέρωση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  2. Ενημέρωση και ασφάλεια και στη συνέχεια στο Windows Update.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή ιστορικού ενημερώσεων” και έπειτα στο “Απεγκατάσταση ενημερώσεων”.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε την ενημέρωση που θέλετε να απεγκαταστήσετε και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”.

Εάν δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, μπορείτε επίσης να την καταργήσετε από τη γραμμή εντολών χρησιμοποιώντας το εργαλείο WUSA. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών των Windows (cmd.exe).
  2. Εκτελέστε την εντολή εντολών ως διαχειριστής
  3. Χρησιμοποιήστε την εντολή wusa / uninstall / kb: 4532693 / quiet

Αν δεν μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας στα Windows, θα πρέπει να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift κατά την επανεκκίνηση ή το σβήσιμο και του πλήκτρου F8. Με οποιοδήποτε από αυτά τα κόλπα, θα φτάσετε σε μια οθόνη αντιμετώπισης προβλημάτων.

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αντιμετώπιση προβλημάτων”.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές για προχωρημένους”. Ρυθμίσεις εκκίνησης
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις εκκίνησης” και επιλέξτε επανεκκίνηση για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία.

Startup settings | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αφού μπείτε σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και να απεγκαταστήσετε την συγκεκριμένη ενημέρωση.

Εάν η ασφαλή λειτουργία δεν φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος για να επαναφέρετε τα πράγματα σε κατάσταση λειτουργίας.

Στις 11 Φεβρουαρίου, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης άλλη μία buggy ενημέρωση “KB4524244” αλλά αφαιρέθηκε αφού κι εκεί οι χρήστες ανέφεραν διάφορα σφάλματα.

slashgear windowslatest

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα