25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

JerryRigEverything: Η γυάλινη οθόνη του Galaxy Z Flip δεν είναι τελικά και τόσο ανθεκτική

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όταν η Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy Z Flip, σίγουρα εντυπωσίασε και η οθόνη του με το εξαιρετικά λεπτό γυαλί (extra-thin glass) τράβηξε την προσοχή και έλαβε πολύ καλά σχόλια στη θεωρία, γιατί στην πράξη…. “κλάφτα Χαράλαμπε”.


Η οθόνη από λεπτό γυαλί αναμφίβολα μπορεί να έχει περισσότερη αντοχή από το εύθραυστο πλαστικό του Galaxy Fold ή του Motorola Razr, όμως πόσο ανθεκτική μπορεί να είναι;

Μην ανησυχείτε, έχουμε το φιλαράκι μας τον Zack Nelson τον JerryRigEverything που έκανε πάλι τα μαγικά του. Ένα μόνο να σας πούμε ότι και η οθόνη του νέου Galaxy Z Flip είναι εξίσου ευαίσθητη και μπορείς ακόμα και με το νύχι σου να αφήσεις σημάδι, όπως ακριβώς και στις πλαστικές οθόνες του Fold και του Motorola Razr.

Ο Νέλσον θα λέγαμε τα πήγε τόσο καλά ώστε στο τέλος απέδειξε ότι τελικά η οθόνη που χρησιμοποιεί η Samsung δεν είναι πραγματικό γυαλί αλλά κάτι ενδιάμεσο σαν ένα υβριδικό πολυμερές.

Πάντως σε μία απάντηση της η Samsung στο Engadget, επανέλαβε ότι το Z Flip χρησιμοποιεί Ultra Thin Glass για να προσφέρει μια “κομψή, premium εμφάνιση και να προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία προβολής”. Τόνισε ότι πρέπει να τη «χειριζόμαστε με προσοχή» και ότι υπάρχει ένα «προστατευτικό στρώμα»  που προστατεύει τόσο την οθόνη από γρατσουνιές και μικροχτυπήματα.

Το θέμα όμως είναι ότι τελικά η Samsung δεν έχει φτιάξει μία ανθεκτική οθόνη στο Z Flip και το συγκεκριμένο κινητό εστιάζει κυρίως στην κομψότητα και στην εμφάνιση, κι έτσι για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι τελικά τα foldable smartphones έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους όσον αφορά την αντοχή τους …

Engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα