26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WhatsApp: Αγγίζει επίσημα τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες

1 min read
gsmarena 0011 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ήταν χειμώνας, Φεβρουάριος του 2014, όταν το Facebook  αποφάσισε να αγοράσει την WhatsApp Inc για περίπου 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια – τεράστιο ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι τότε η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων απαριθμούσε μόλις 500 εκατομμύρια χρήστες.


Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο το Facebook, γιατί  ο Zuckerberg να δαπανήσει το ένα δέκατο της αγοραίας αξίας της εταιρείας του για να αγοράσει μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, σχεδόν διπλασιάζοντας την προσφορά της Google;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: “Οι ραγδαία ανάπτυξη των χρηστών”

Σήμερα ο αριθμός αυτός των 500 εκατομμυρίων χρηστών  έχει τετραπλασιαστεί.

Σήμερα, η WhatsApp Inc ανακοίνωσε ότι η εφαρμογής της WhatsApp Messenger έχει φτάσει στο ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών.

Εντυπωσιακό έτσι δεν είναι;

Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το WhatsApp μηνιαίως και η υπηρεσία αυτή τη στιγμή προσθέτει περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες την ημέρα. Το 70% των χρηστών του WhatsApp είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση, σε σύγκριση με το 62% του Facebook. Επιπλέον, οι χρήστες του WhatsApp στέλνουν 500 εκατομμύρια φωτογραφίες κάθε μέρα, περίπου 150 εκατομμύρια περισσότερες από τους χρήστες του Facebook.

To WhatsApp πιστεύεται από τους αναλυτές ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Facebook στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου χρησιμοποιείται ευρέως όπου και η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι αργή. Στη συνέχεια, το Facebook θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Η σύνδεση με τους χρήστες του WhatsApp σε αυτούς τους τομείς θα βοηθήσει επίσης την πρωτοβουλία του Facebook στο internet.org, το όραμα του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τα δύο τρίτα του πληθυσμού της γης.

Επίσης , το Facebook πιστεύει ότι θα ωφεληθεί από το WhatsApp, καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις πλέον καθίστανται ξεπερασμένες και βασιλεύουν τα μηνύματα κειμένου.

Η εφαρμογή πάντως γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής καθώς πλέον το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή και τα μηνύματά σας αποθηκεύονται στη συσκευή σας και όχι στο cloud. Η εταιρεία λέει ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν το WhatsApp αντί για άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής αποτελούν πλέον την πρώτη προτεραιότητα της υπηρεσίας.

 

gsmarena, investopedia

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα