Κοροναϊός: Έτοιμα για αποστολή τα κιτ δοκιμών που θα κάνουν διάγνωση μέσα σε 4 ώρες

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμα για αποστολή τα κιτ δοκιμών για τον κοροναϊό.


Το κιτ αυτό θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους υγειονομικούς υπαλλήλους αφού πλέον θα μπορούν να διαγνώσουν εάν κάποιος είναι φορέας του ιού μέσα σε 4 ώρες.

Το θέμα όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα κιτ έχουν περιορισμένη διαθεσιμότητα.

O CDC  λέει ότι περίπου 200 δοκιμαστικά πακέτα διατίθενται αυτή τη στιγμή τα οποία προορίζονται για τα εγχώρια εργαστήρια στις ΗΠΑ ενώ άλλα τόσα θα  αποσταλούν σε ορισμένα διεθνή εργαστήρια.

Κάθε ένα από αυτά τα κιτ δοκιμών θα μπορεί να ελέγξει περίπου 700 έως 800 δείγματα ασθενών.

Ο CDC αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται και άλλα κιτ δοκιμών και σύντομα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Ωστόσο το συγκεκριμένο κιτ παρόλο που δεν έχει πάρει πιστοποίηση από τον αντίστοιχο ΕΟΦ των ΗΠΑ τον FDA μπορεί να διανεμηθεί λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο και εφόσον  υπάρχει ανάγκη.

Το δείγμα όπως σχετικά αναφέρει πρέπει να ληφθεί  από το αναπνευστικό σύστημα του ασθενούς με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο όργανο που  χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εποχικού ιού της γρίπης

slashgear

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967