19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Firefox: Νέα προσθήκη επιτρέπει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τηλεμετρίας

1 min read
mozilla firefox quantum1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νέα χρήσιμη προσθήκη ενσωματώνει πλέον η νέα έκδοση του Firefox v72 δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέγει η Mozilla από το πρόγραμμα περιήγησης.

Screenshot 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας


Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα είναι να πληκτρολογήσετε “about: telemetry” στην γραμμή διευθύνσεων.

Screenshot 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η συγκεκριμένη σελίδα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, τα εγκατεστημένα προγράμματα, τις πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος λογισμικού / υλικού, λεπτομέρειες για τις περιόδους σύνδεσης και λειτουργίας του firefox και άλλες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εκκίνησης και κατανομής πόρων.

Screenshot 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να σας φαίνονται λίγο αλαμπουρνέζικα αλλά αυτές οι σημαντικές πληροφορίες συλλέγονται από τους κατασκευαστές λογισμικού για να μπορούν να διορθώνουν σφάλματα και να παρακολουθούν στατιστικά δεδομένα αλλά και να βοηθήσει τους μηχανικούς λογισμικού να εντοπίζουν σφάλματα στις δοκιμαστικές εκδόσεις beta του Firefox.

Επίσης συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια των δεδομένων καθώς δίνει λεπτομερή στοιχεία συνδέσεων, κάτι που η Mozilla προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει στους ελέγχους απορρήτου στο πρόγραμμα περιήγησης της, αφού πλέον ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα.

gizchina

Δείτε επίσης

Η νέα έκδοση του Firefox v72 θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν τα δεδομένα τηλεμετρίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα