Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple: Μειώνονται οι αποστολές του iPhone λόγω του κοροναϊού

1 min read
10 Best Clear Cases for iPhone 11 Pro Max In 20201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα λοιπόν με τον αναλυτή της TF International Securities, Ming-Chi Kuo, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού οι αποστολές των iPhones θα μειωθούν κατά 10% για το Q1 του 2020, δηλαδή 36-40 εκατομμύρια λιγότερες μονάδες .


Ανέφερε σχετικά: “Οι αποστολές smartphones στην κινεζική αγορά ήταν 360-380 εκατομμύρια μονάδες το 2019 ενώ αναμένουμε να μειωθούν κατά 15% σε 310-330 εκατομμύρια μονάδες το 2020 λόγω της μειωμένης ζήτησης αλλά και της επιδημίας του κοροναϊού ». Ωστόσο, αρνήθηκε να προβλέψει τους αριθμούς για το δεύτερο τρίμηνο Q2 του 2020 “λόγω κυρίως  της αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω της επιδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αυτή την εβδομάδα έκλεισε όλα τα εταιρικά της γραφεία, καταστήματα και κέντρα επισκευής στην Κίνα, για να περιορίσει το ξέσπασμα του ιού αλλά και να προστατέψει τους υπαλλήλους της και αυτό, αναμφίβολα, θα συμβάλει στη συνολική μείωση των αποστολών, όπως ισχυρίζεται ο Ming-Chi Kuo.

Είναι γεγονός ότι η Apple νοιώθει πλέον έντονα την πίεση από την εξάπλωση του κοροναϊού καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα έχουν μειωθεί, ακόμη και σε καταστήματα τα οποία βρίσκονται εκτός του επίκεντρου του Coronavirus, που είναι η Wuhan.

Βέβαια όπως αναφέρει ο Kuo ο λόγος της μειωμένης από την αναμενόμενη ζήτηση δεν οφείλεται μόνο στον κοροναϊό αλλά και στο 5G καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των 5G κινητών που κάνουν την εμφάνιση τους για αντικαθιστούν τα 4G μοντέλα, ενώ η Apple δεν έχει να δείξει ακόμα κάτι σε 5G, αλλά και στο ότι η συνολική αγορά εξακολουθεί να συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο και στους κατασκευάστές και στα κέντρα αποστολών”, ανέφερε.

Συνολικά, οι αποστολές smartphones στην Κίνα έχουν μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ ο Kuo ισχυρίζεται ότι οι αριθμοί μειώθηκαν κατά 50-60% από πέρυσι.

beebom

Δείτε επίσης

Κοροναϊός: Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε από τα δέματα από Κίνα;

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα