25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Galaxy Z Flip: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επερχόμενο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung

1 min read
Galaxy Z Flip all you need to know before launch1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μας μπήκε καλοκαιρινός ο Φλεβάρης και καθώς πλησιάζουμε προς το GALAXY Unpacked Event στις 11 του μηνός τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη νέα σειρά της Samsung S20 αλλά και στο νέο αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip.


Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ήδη ακούσει για το Galaxy Z Flip. Αυτό το πτυσσόμενο τηλέφωνο σε στυλ Moto Razr που τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Έχουμε δει μια πληθώρα διαρροών, αποκαλύπτοντας σχεδόν τα πάντα, από το σχεδιασμό και τις προδιαγραφές μέχρι την τιμή αυτής της συσκευής.

Καταφέραμε λοιπόν να μαζέψουμε όλες τις πληροφορίες και σας παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Samsung Galaxy Z Flip:

Αναδιπλούμενο σχέδιο 2ης γενιάς

Οι αναδιπλούμενες φιλοδοξίες της Samsung ξεκίνησαν πέρυσι με το Galaxy Fold , το οποίο όταν ξεδιπλώνονταν έμοιαζε με ταμπλετ. Ήταν ένα πρωτοποριακό design, αλλά η εταιρία φαίνεται να αλλάζει ρότα και για πιο σιγουριά σχεδιάζει ένα αναδιπλούμενο smartphone σε στυλ clamshell.

Ο σχεδιασμός μοιάζει πολύ με το Moto Razr της Motorola το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι.

Galaxy Z Σχεδιασμός Flip - εμφάνιση
Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το Galaxy Z Flip αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με έντονο μωβ χρώμα αλλά και σε μια μαύρη παραλλαγή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα κυριότερα που πρέπει να προσέξετε είναι:

  • Η βελτιωμένη σχεδίαση του μεντεσέ που θα σας επιτρέψει να κλείσετε το Z Flip – χωρίς κενά ή σχισμές ανάμεσα στις δύο οθόνες σε δύο στάδια 90 και 180 μοίρες.
  • Ένα προστατευτικό μαύρο πλαστικό γύρω από την οθόνη, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό του Galaxy Fold.
  • Δίπλα ακριβώς στις κάμερες υπάρχει μία δευτερεύουσα οθόνη και φημολογείται ότι θα ονομάζεται Focus Display, λέγεται ότι είναι ένα πάνελ Super AMOLED 1,05 ιντσών το οποίο θα εμφανίζει την ώρα, τις ειδοποιήσεις και θα έχει και μία κάμερα υψηλής ανάλυσης.
  • Η πλήρης οθόνη του (όταν ξεδιπλωθεί) θα είναι μία 6.7-ιντσών Full-HD + AMOLED με αναλογία διαστάσεων 22: 9 και οπή.
  • Η αναδιπλούμενη οθόνη του Galaxy Z Flip φαίνεται να είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας από αυτή του Fold, καθώς η Samsung αντικαθιστά το εύθραυστο πλαστικό με ένα εξαιρετικά λεπτό γυαλί  και έτσι θα κάνει το Galaxy Z Flip να ξεχωρίζει, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η πτυσσόμενη οθόνη είναι πιο ανθεκτική και λιγότερο επιρρεπής σε γρατσουνιές.
  • θα τροφοδοτείται από το Snapdragon 855 Plus , σε συνδυασμό με 8GB μνήμης RAM, εσωτερική αποθήκευση 256GB, θα έχει σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, έναν αισθητήρα κάμερας 12-megapixel στο πίσω μέρος με έναν υπερευρυγώνιο φακό κι αυτόν στα 12-megapixel, μία selfie κάμερα 10-megapixel και μπαταρία 3.300mAh.
  • Επιπλέον, το Galaxy Z Flip πιθανώς δεν θα έχει υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G όπως αποκαλύπτεται από τη λίστα FCC της συσκευής.
  • Θα έχει το skin OneUI 2.0 με το Android 10.
Samsung Galaxy Z Flip θύρες και σχεδιασμός

Κάμερες

Galaxy Z Flip Cameras | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές και τα renders το Galaxy Z Flip θα διαθέτει δύο κάμερες στην εξωτερική πλαυρά ένα dual-aperture primary lens 12MP (f / 1,8-f / 2,4) και μια ultra-wide camera 12MP (f / 2,2) και στην εσωτερική μία 10MP (f / 2.4) selfie.

Ενδεχομένως το νέο smartphone να ανοίγει πλήρως στις 180 μοίρες αλλά και μερικώς στις 90 μοίρες .

Μπαταρία + Φόρτιση

Τα redners δείχνουν ότι το Galaxy Z Flip θα είναι αρκετά κομψό για ένα πτυσσόμενο κινητό όπότε μην περιμένετε να δείτε καμία τεράστια μπαταρία.

Οι διαρροές υποδηλώνουν ότι θα έχει μια μπαταρία 3300 mAh , η οποία χωρίζεται στα δύο μία – 2375 mAh και μία925mAh.

Ωστόσο οι ταχύτητες φόρτισης φαίνονται απογοητευτικές. Το Galaxy Z Flip αναμένεται να έχει 15W ενσύρματη υποστήριξη γρήγορης φόρτισης (εδώ δεν μας τα λέει καλά θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον 25W), ασύρματη φόρτιση στα 12W και ασύρματο Powershare (4.5W), για να φορτίσετε άλλα τηλέφωνα τοποθετώντας το πάνω στη συσκευή Samsung.

One UI 2.0

Το νέο OneUI 2.0 θα προσαρμοστεί ανάλογα για βιντεοκλήσεις ή λήψη βίντεο σε περίεργες γωνίες. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

giphy | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

 

Τιμή

Galaxy Z Flip προδιαγραφές, χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες των τιμών

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες το Galaxy Z Flip αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 1.500 ευρώ (περίπου 1.650 δολάρια ή 1.19.000 Rs) στην Ευρώπη ίδια περίπου τιμή με το Moto Razr.

Galaxy Z Flip: Θα ξεπεράσει το Moto Razr;

Το Galaxy Z Flip θα είναι το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει το 2020 .

Είναι ένα κινητό για το οποίο έχει γίνει πολύς ντόρος και πολύ αναρωτιούνται εάν θα καταφέρει η Samsung να εντυπωσιάσει με τον νέο σχεδιασμό clamshell και το ανθεκτικό στρώμα γυαλιού πάνω από την αναδιπλούμενη οθόνη αλλά και καθώς ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος, αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το νέο Moto Razr της Motorola που φαίνεται μέχρι στιγμής να τα πηγαίνει αρκετά καλά.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα