25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπορούν τα Windows 7 να γίνουν open source;

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μία εκστρατεία η οποία ζητά από τη Microsoft να μετατρέψει τα Windows 7 σε λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα.


Τώρα πια που η Microsoft  έχει τερματίσει την υποστήριξη των Windows 7, η FSF (Free Software Foundation – Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού) έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ζητώντας από τη Microsoft να κάνει τα Windows 7 open source.

Η FSF ζητά 7777 υπογραφές, έτσι ώστε η Microsoft να “απελευθερώσει” τα Windows 7, καθιστώντας το δωρεάν για όλους να τα χρησιμοποιούν, να τα μελετούν και να τα βελτιώνουν.

Η εκστρατεία ωστόσο υπερέβη ήδη τον στόχο της καθώς ήδη τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο, έχουν συγκεντρωθεί  10574 υπογραφές.

Όπως γράφτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της FSF, μετατρέποντας τα Windows 7 σε μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, η Microsoft  ίσως να καταφέρει να διορθώσει κάποια λάθη του παρελθόντος δίνοντας επιτέλους τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα να μελετήσει αλλά και να βελτιώσει το τόσο αυτό δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

H FSF ελπίζει ότι η Microsoft θα απελευθερώσει τα Windows 7 και επισημαίνει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει δεδομένου όπως χαρακτηριστικά λέει “το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει φτάσει στο τέλος του”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει

  • We demand that Windows 7 be released as free software. Its life doesn’t have to end. Give it to the community to study, modify, and share.
  • We urge you to respect the freedom and privacy of your users – not simply strongarm them into the newest Windows version.
  • We want more proof that you really respect users and user freedom, and aren’t just using those concepts as marketing when convenient.

Παρόλο που η υποστήριξη για τα Windows 7 δεν παρέχεται πλέον δωρεάν, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για τους πελάτες του προγράμματος ESU (Extended Security Updates).

kitguru.net

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα