26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google απενεργοποιεί το σύνδεση των συσκευών Χiaomi στον Google assistant και το Google Home

1 min read
dims 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

A Google Home Hub smart speaker photographed on a kitchen counter, taken on January 9, 2019. (Photo by Olly Curtis/Future via Getty Images)

0
(0)

Loading

Την τελευταία μέρα, μια δημοσίευση στο Reddit ανέφερε ότι στην προσπάθεια του κάποιος να προβάλει εικόνες της φωτογραφικής μηχανής Xiaomi Mijia 1080p σε ένα Google Nest Hub είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζει εικόνες από κάμερες από σπίτια ξένων.


Στο video εμφανίζονται φωτογραφίες από τη βεράντα κάποιου και έναν άνδρα που κοιμάται σε μια καρέκλα.

Ότι να’ ναι

blob:https://old.reddit.com/ff4c80b0-26ba-44da-9643-17ff6e8fa4c2

Σύμφωνα με τη δημοσίευση ο άτυχος αδρας αγόρασε την κάμερα του στο AliExpress. Σε δήλωση, ένας εκπρόσωπος της Google απάντησε λέγοντας “Γνωρίζουμε το πρόβλημα και είμαστε σε επαφή με την Xiaomi για να τα το  επιδιορθώσουμε”, χωρίς να εξηγούν επ’ ακριβώς τι πρέπει να διορθωθεί.

Αυτήν τη στιγμή έχουν απενεργοποιηθεί οι ενσωματώσεις των συσκευών Xiaomi με τον Google Assistant και το Google Home  και δεν είναι σαφές πότε θα αποκτήσουν και  πάλι πρόσβαση.

Ενημέρωση (1/3 3:30 π.μ. ET): Η Xiaomi απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω ενημέρωσης της προσωρινής μνήμης, η οποία προκάλεσε την εμφάνιση των φωτογραφιών. Αν κάποιος χρήστης έχει ενεργοποιημένη αυτή τη ρύθμιση η φωτογραφική μηχανή κάτω από κακές συνθήκες δικτύου δημιουργεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο 1.044 χρήστες είχαν αυτή τη ρύθμιση και τους  παρουσιάστηκε το παραπάνω πρόβλημα.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε:

Γνωρίζουμε το θέμα και είμαστε σε επαφή με την Xiaomi για να το επιλύσουμε σε μια λύση χωρίς όμως να αναφέρεται το τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Εν τω μεταξύ, η Google έχει απενεργοποιήσει πλήρως τη συνδεσιμότητα των συσκευών της  Xiaomi με τις συσκευές της.

Xiaomi:

Η Xiaomi έχει πάντα ως προτεραιότητα την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε πρόβλημα λήψης φωτογραφιών κατά τη σύνδεση της συσκευής Mi Home Security Camera Basic 1080p στο Google Hub. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους χρήστες μας.

Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από την ενημέρωση της προσωρινής μνήμης στις 26 Δεκεμβρίου 2019, η οποία σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα streaming της κάμερας. Αυτό συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες συνθήκες. Σε αυτήν την περίπτωση, συνέβη κατά τη διάρκεια της σύνδεσης μεταξύ της Mi Home Security Camera Basic 1080p και του Home Hub της Google κάτω υπό κακές συνθήκες δικτύου.

Η Xiaomi έχει κοινοποιήσει και επιδιορθώσει αυτό το ζήτημα στην Google και έχει επίσης αναστείλει αυτήν την υπηρεσία μέχρι να λυθεί τελείως η βασική αιτία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων ζητημάτων.

Engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα