26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft αποκαλύπτει το επόμενο Xbox το Xbox Series X τέλη 2020

1 min read
xbox series x 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η επόμενη σειρά του Xbox της Microsoft είναι επίσημη πλέον και ονομάζεται Xbox X.


Η Microsoft αποκάλυψε το όνομα και την κονσόλα στην εκδήλωση The Game Awards σήμερα. Η ίδια η κονσόλα μοιάζει πολύ περισσότερο με έναν υπολογιστή από ό, τι έχουμε δει από προηγούμενες κονσόλες Xbox και το τρέιλερ της Microsoft προσφέρει μια σύντομη ματιά στο νέο σχέδιο.

Η ίδια η κονσόλα έχει σχεδιαστεί για χρήση τόσο σε κάθετο όσο και σε οριζόντιο προσανατολισμό και ο επικεφαλής της Microsoft, Phil Spencer, υπόσχεται ότι θα “έχει τέσσερις φορές την ισχύ επεξεργασίας του Xbox One X με τον πιο ήσυχο και αποτελεσματικό τρόπο”.

Η Microsoft χρησιμοποίησε το Xbox Series X για να παρουσιάσει το Hellblade 2, ένα νέο παιχνίδι από Ninja Theory που αναπτύσσεται για την επόμενη κονσόλα Xbox. Ενώ η Microsoft έχει αποκαλύψει το σχέδιο, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακριβείς προδιαγραφές πέρα ​​από ό, τι έχει συζητηθεί προηγουμένως.

Xbox-Series-X

Το Xbox Series X θα περιλαμβάνει μία προσαρμοσμένη CPU βασισμένη στην αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD και Radeon RDNA. Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης έναν NVMe SSD στο Xbox Series X, το οποίο υπόσχεται να αυξήσει τους χρόνους φόρτωσης. Το Xbox Series X θα υποστηρίξει επίσης παιχνίδια 8K, ρυθμούς ανανέωσης έως 120 fps σε παιχνίδια, ανίχνευση ακτίνων και υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης.

Η Microsoft δεν μιλάει για συγκεκριμένες επιδόσεις της GPU, αλλά ο Spencer άφησε να εννοηθούν κάποια πράγματα σε συνέντευξή του στο GameSpot και τα γραφικά που βλέπετε στο τρέιλερ Hellblade 2 υποτίθεται ότι καταγράφηκαν σε μια μηχανή παιχνιδιών που τρέχει στην κονσόλα σε πραγματικό χρόνο . “Θέλαμε να έχουμε μια δραματική αναβάθμιση από την κονσόλα βάσης Xbox One“, λέει ο Spencer. “Έτσι, όταν κάνουμε τους υπολογισμούς, είμαστε πάνω από οκτώ φορές από τη δύναμη της GPU του Xbox One και δύο φορές του Xbox One X.” Το Xbox One X έχει 6 teraflops της απόδοσης GPU, έτσι ώστε το Xbox X Series να είναι ικανό για 12 teraflops.

Το GameSpot λέει επίσης ότι η κονσόλα είναι περίπου σε αποδόσεις τρεις φορές υψηλότερη από το Xbox One  περίπου .

Μιλώντας για κονσόλες, η Microsoft αποκάλυψε και σήμερα ένα νέο Xbox Wireless Controller. “Το μέγεθος και το σχήμα του έχουν βελτιωθεί ώστε να φιλοξενήσουν ακόμη ευρύτερο φάσμα παιχτών και διαθέτει επίσης ένα νέο κουμπί Share για να απλοποιήσει τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης και κλιπ παιχνιδιών”, εξηγεί ο Spencer και είναι ελαφρώς μικρότερο. Ο ενημερωμένος ελεγκτής θα λειτουργεί με τις υπάρχουσες κονσόλες Xbox One και τα Windows 10 PC και θα διατίθεται με κάθε Xbox Series X.

Η κονσόλα Xbox Series X της Microsoft θα περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Auto Low Latency (ALLM) και τη δυναμική είσοδο καθυστέρησης (Dynamic Latency Input – DLI) που θα “καταστήσει την κονσόλα Xbox Σειρά X την πιο συναρπαστική κονσόλα ποτέ”. Ο Spencer λέει ότι η σειρά X είναι σχεδιασμένη για to cloud , “Και θα συνδυάσει το υλικό και το λογισμικό για να” το κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο να παίξετε υπέροχα παιχνίδια τόσο στην κονσόλα όσο και αλλού “.

Η Microsoft ισχυρίζεται επίσης ότι το Xbox X θα είναι το “ταχύτερο” και το “πιο ισχυρό”, θέλοντας έτσι να δείξει τα δόντια της απέναντι στο PlayStation 5 της Sony.

Playstation 5 : Νέα πιθανή τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει τελικά και ένα δεύτερο, πιο οικονομικό Xbox νέας γενιάς

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια κονσόλα θα βγει εν τέλει  στην κορυφή. Η Sony δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον τελικό σχεδιασμό του PlayStation 5, αλλά και η Microsoft συνεχίσει να εκπλήσσει τους πάντες.

the verge

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα