26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι μειώσεις στις τιμές των data κινητής από Cosmote, Vodafone και Wind

1 min read
user | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Cosmote, Vodafone και Wind έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα data της κινητής, ανακοινώνοντας, έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμορφωμένα πακέτα υπηρεσιών με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αύξηση των παρεχόμενων GB χωρίς αύξηση της τιμής.

Η συζήτηση για την ανάγκη μείωσης της τιμής των data ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και κορυφώθηκε με τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους διευθύνοντες συμβούλους των ΟΤΕ, Vodafone και Wind, Μιχάλη Τσαμάζ, Χάρη Μπρουμίδη και Νάσο Ζαρκαλή, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνη Τζωρτζακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των τιμών στα data κυριάρχησε και κατά τη συζήτηση των CEO με τον κ. Πιερρακάκη στο 21o Συνέδριο InfoCom World, στις 26 Νοεμβρίου, και εκεί έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις για την πρόθεση των εταιρειών να ανταποκριθούν θετικά.

Ειδικότερα, η Cosmote διπλασίασε τα GB στα πακέτα δεδομένων κινητής που αφορούν όλους τους συνδρομητές της συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς, διατηρώντας ίδιες τις χρεώσεις. Με τον τρόπο αυτό τα 10 GB (που προηγουμένως ήταν 5 GB και πριν τον Ιούνιο του 2019 ήταν 2 GB) κοστίζουν 9,9 ευρώ (τιμή ανά GB 0,99 ευρώ). Τα 20 GB (που ήταν 10 GB) κοστίζουν 14,90 και τα 40 GB (προηγουμένως 20 GB) 19,9 ευρώ ή 0,50 ανά GB.

Σύμφωνα με την Cosmote, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ.

Επιπλέον, η Cosmote ανακοίνωσε και προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile. Μεταξύ άλλων, στο Cosmote Mobile Μ με 600 λεπτά ομιλίας και 600 SMS, τα 3 GB γίνονται 21,5 GB με τιμή 44,9 ευρώ, από 41,9 ευρώ.

Η Vodafone για τους πελάτες της με συμβόλαιο δίνει επίσης τα 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ και τα 10 GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ. Προηγουμένως, τα 10 GB κόστιζαν 33 ευρώ (τα πακέτα αυτά θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019). Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το κόστος για τα data ξεκινά από τα 30 λεπτά και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte. Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.

Η Wind επίσης ανακοίνωσε ότι στην υπηρεσία της απεριόριστα Data, από τις 16 Δεκεμβρίου, η τιμή θα μειωθεί στα 15 ευρώ από 20 ευρώ για συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς. Σημειώνεται πως η Wind είναι η μόνη από τις τρεις εταιρείες που έχει τη λογική των απεριόριστων data.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση μεταξύ της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και της κυβέρνησης, επίσης συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις και η ειδική φορολογία.

Πηγή: fibernews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα