26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εγκατάσταση Windows 10 (1903) σε εξωτερικό σκληρό δίσκο vol.2

1 min read
εγκατάσταση windows 10
0
(0)

Loading

  • Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσημα την έκδοση των Windows 10 1903 στις 22 Μαΐου 2019, η οποία ονομάστηκε “Ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2019” και οι χρήστες των Windows την αναφέρουν συνήθως ως Windows 1903.

Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το WinToUSB για να εγκαταστήσετε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο usb drive τα (Windows 10 1903).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ WinToUSB από εδώ

Βήμα 1. Συνδέστε τον usb εξωτερικό σκληρό δίσκο ή το usb flash drive στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια εκτελέστε το WinToUSB.

Βήμα 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ISO Screenshot 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης Screenshot 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας και επιλέξτε το αρχείο ISO για την εγκατάσταση των Windows 10 Μαΐου 2019 από το ανοιχτό παράθυρο διαλόγου.

Βήμα 3. Το WinToUSB σαρώνει και σας παραθέτει τα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα. Επιλέξτε την έκδοση των Windows που θέλετε να εγκαταστήσετε και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

select windows 10 edition1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 4. Επιλέξτε την εξωτερική  μονάδα USB (εκεί που θα εγκατασταθούν τα Windows) από την αναδυόμενη λίστα. Εάν η μονάδα USB δεν αναγνωρίζεται σωστά από το WinToUSB, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Ανανέωση RefreshIcon | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας για να αναγνωρίσει το δίσκο USB.

select usb drive1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 5. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ρωτά εάν θέλετε να κάνετε format τον δίσκο για να συνεχίσετε, επιλέξτε το partition που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο “Ναι” για να ξεκινήσει η διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΗN ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ USB (Βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεστε τίποτα πριν συνεχίσετε)!

Αν επιλέξετε “Διατήρηση υπάρχοντος partition” (Keep the existing partition scheme), θα πρέπει τότε να διαχωρίσετε χειροκίνητα τα partitions στη μονάδα USB πριν από αυτό το βήμα (δείτε εδώ πως στα Αγγλικά). Σας συμβουλεύω να μην το κάνετε.

Σημειώστε ότι η επιλογή “Διατήρηση υπάρχουσας κατάτμησης” είναι έγκυρη μόνο για έναν εξωτερικό δίσκο.

select partition scheme for windows to go1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 6. Επιλέξτε το διαμέρισμα (partition) συστήματος και το partition εκκίνησης από τη λίστα κατατμήσεων, τα επιλεγμένα partitions θα σημειωθούν με κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

select system and boot partition1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 7. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”, το WinToUSB ξεκινά την εγκατάσταση των Windows.

install windows 10 to usb1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 8. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για την εγκατάσταση (να είστε υπομονετικοί). Μετά την εγκατάσταση, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και αλλάξτε το BIOS για εκκίνηση από τη μονάδα USB.

installation bios boot from usb1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βήμα 9. Άν όλα πήγαν καλά τότε θα ξεκινήσουν κανονικά τα Windows 10 Μαΐου 2019 (Windows 10 1903) κάνοντας και τις ενημερώσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης. Μετά από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα, να αντιγράψετε αρχεία κ.λπ.

installation windows normal installation1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δείτε και το παρακάτω video

easyufi

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα